Dienas ziņas

Nostiprina Bauskas pilskalna ziemeļu nogāzi

Dienas ziņas

Jūrkalnē sacenšas makšķernieki

Grāmatmīļi pulcējas Bērvircavā

Bērvircavā grāmatu mīļotāji bibliotēkās tiekas ar lasītākajiem autoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Garie rudens un ziemas vakari joprojām tā vien vilina lasīt kādu aizraujošu grāmatu. Un bieži vien – grāmatu no bibliotēkas. Jelgavas novada grāmatu svētkos vairāk nekā simt grāmatmīļu Bērvircavā tikās ar trim novada bibliotēkās lasītāko grāmatu autoriem. 

Grāmatmīļi devās uz Jelgavas novada Bērvircavas tautas namu un, lai gan arī šeit tāpat kā citviet Latvijas laukos iedzīvotāju skaits sarūk, interesentu netrūka.

Svētku apmeklētāja Ligija Kovaļevska atzīst, ka visu, protams, var atrast internetā, bet grāmata tomēr ir paliekoša un mūžīga. "It īpaši laukos tā ir ļoti noderīga. Grāmata pārdzīvos visus internetus, noteikti," viņa saka.

Jelgavas novada bibliotēku metodiskā darba vadītāja Dzintra Punga pastāstīja, ka bibliotēkās ir liels skaits mazo lasītāju un, viņasprāt, viedums un jaunība līdzsvarojas. Tā kā jaunieši ir mobilāki, pārvietojoties no viena punkta uz otru, viņi var lasīt e-grāmatas.

Grāmatu svētkiem Jelgavas novadā ir senas tradīcijas.

Ik gadu gan mainās norises vieta, bet šoreiz mainīts arī formāts. Līdztekus ierastajam iecienītāko izdevniecību grāmatu tirdziņam, iekārtots arī grāmatu apmaiņas galds, bet politisko diskusiju vietā ar saviem lasītājiem tiekas bibliotēkās iecienītāko grāmatu autori.

Punga atzīst, ka politiskās diskusijas bija kļuvušas vienveidīgas un politiķi vairs nevēlējās braukt uz laukiem. "Kāpēc gan lai tīšu prātu brauktu atbildēt uz jautājumiem, kuri nav ērti," viņa paskaidroja. "Tad mēs nolēmām, ka grāmatu svētki, tie ir svētki grāmatai un grāmatas autoram, un reizē arī bibliotekāriem un tiem cilvēkiem, kuri mīl grāmatas."

Rakstniekiem atbildēt uz jautājumiem neesot grūti, un aicinājumam viesoties mazpazīstamajā Bērvircavā atsaucās trīs spalvas meistari. Populārās grāmatas ''Virsnieku sievas'' autore rakstniece Andra Manfelde atzīst, ka viņas ceļš visbiežāk vedot uz novadiem, bet Rīgā uz tikšanos neesot aicināta ne reizi.

"Es labprāt gribētu kādā sieviešu klubiņā uzstāties. Parunāt par sievietēm un vīriem,  līdzīgi kā ''Virsnieku sievās'', bet parasti es tomēr cenšos skatīties uz lasītāju un runāt to, kas interesē viņu," pastāstīja Manfelde.

Mazajiem lasītājiem atsevišķas tikšanās ar iemīļotajiem  rakstniekiem tikšot rīkotas pavasarī novada bibliotēkās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti