«Baznīcu nakts» pasākumos piedalīsies 190 dievnamu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Baznīcu nakts” pasākumos 10. jūnijā šogad piedalīsies 190 dievnami visā Latvijā, vēsta rīkotāji.

Visvairāk dalībnieku šogad būs Kurzemē – 51 baznīca. Savukārt Vidzemē durvis vērs 40 dievnami, Rīgā un Pierīgā – 40, Zemgalē – 21, Sēlijā un Latgalē – pa 14. Vairāk par baznīcām, kas piedalīsies pasākumos var uzzināt šeit.

Jau tagad dalību apstiprinājuši vairāki Latvijā labi zināmi mākslinieki, solisti un kori, piemēram, mūziķis Goran Gora, ģitārists Kaspars Zemītis, Liepājas mūzikas skolas Bigbends, kamerkoris "Austrums", vokālā grupa "Anima Solla", jauniešu koris "Balsis", kā arī saksofonists Artis Gāga un citi.

Baznīcu nakts programmā būs iekļautas arī ekumeniski vienojošas iniciatīvas - baznīcu zvanu skaņas pulksten 18.00, kopīga Tēvreizes lūgšana pulksten 21.00 visās baznīcās un Tezē (Taize) lūgšanas jeb lūgšanas ar Tezē dziesmām.

Baznīcu nakts norises dienā būs 200 dienas līdz 28. decembrim, kad Rīgā sāksies Tezē Eiropas tikšanās "Taize Rīga 2016". Baznīcu draudzes arī aicinātas savos dievnamos izkārt Latvijas karogus un noturēt aizlūgumus par Latvijas tautu un valsts ceļu uz simtgadi.

Baznīcu nakts svinīgā atklāšana notiks Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā pulksten 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti