Baznīcu naktī - kultūrāla, garīga un sirsnīga sadraudzības programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 5.jūnijā, otro gadu norisināsies pasākums "Baznīcu nakts". Tas vērsies plašumā - ja pērn pasākumā piedalījās 40 Rīgas dievnami, tad šogad tās būs jau 145 baznīcas visos Latvijas novados. No piektdienas vakara plkst. 18 līdz pat pusnaktij tās visas būs atvērtas, notiks koncerti, ekskursijas, izstādes, aizlūgumi, diskusijas un vēl citas norises.

Kā vēstīts, īsi pirms Baznīcu nakts programmas atklāšanas - laikā no plkst. 17.50 līdz 18 - vakars tiks ieskandināts ar baznīcu zvanu skaņām visā Latvijā.

Kā norāda viena no pasākuma rīkotājām Sintija Sproģe, Baznīcu nakts iet plašumā un dievnamu interese par līdzdalību arvien pieaug. Ja pērn Baznīcu nakts norisinājās tikai Rīgā, tad šogad tā notiek arī Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē.

"Viena no aktīvākajām pilsētām ir Liepāja, jo šajā pilsētā piedalās veselas deviņas baznīcas. Vēlos uzsvērt arī tādu interesantu vietu kā Kolka. Kolka ir neliela, bet tajā piedalās veselas trīs baznīcas. Ļoti patīkami, ka Kolkā ir ļoti atsaucīgi cilvēki. Varu pieminēt arī Latgali, ziemeļu daļu. Tur arī ir ļoti aktīvi cilvēki, kuri ir uzņēmušies šogad organizēt Baznīcu nakti," stāsta Sintija Sproģe.

"Baznīcu nakts ir plaša - tā piedāvā gan kultūras programmu, gan garīgo progammu, gan sirsnīgu sadraudzības programmu," norāda Sintija Sproģe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti