«Baznīcu nakti» atklās Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Baznīcu nakts” atklāšanas pasākums notiks piektdien, 5.jūnijā, pulksten 18 Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā, Vecrīgā, Klostera ielā 2. Sanākušos uzrunās bīskapi un "Baznīcu nakts" organizatori, piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālais ansamblis “Luar”. Uz pasākumu aicināts ikviens interesents.  Īsi pirms atklāšanas – laikā no 17.50 līdz 18 – vakars tiks ieskandināts ar baznīcu zvanu skaņām visā Latvijā.

Šogad pasākumā piedalīsies 145 baznīcas no visiem novadiem - Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas. Pasākuma ietvaros cilvēki aicināti iepazīt Latvijas dievnamu un klosteru kultūras un garīgo mantojumu.  Ar visām baznīcām un to sagatavotajām programmām var iepazīties "Baznīcu nakts" mājas lapā. Oficiālais pasākuma tēmturis sociālajos tīklos #BaznicuNakts.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pasākumā Rīgā piedalīsies 40 kristīgo konfesiju draudzes un to dievnami ne tikai Rīgas centrā un Vecpilsētā, bet arī Āgenskalnā, Vecmīlgrāvī, Bolderājā, Mežaparkā un Sarkandaugavā. Pirmā “Baznīcu nakts”, kas norisinājās 2014.gadā Rīgā, pulcēja 20 000 apmeklētāju.

Pasākumā piedalīties piekrituši vairāki Latvijā zināmi mūziķi un mākslinieki, tostarp ērģelnieki – Vita Kalnciema, Jānis Pelše,  Liene Andreta Kalnciema, dziedātājs un ērģelnieks Haralds Sīmanis, aktrises Rēzija Kalniņa un Dita Lūriņa-Egliena, mūziķi – saksofonists Artis Gāga, koklētāja Laima Jansone, čellists Ēriks Kiršfelds,  mūziķi Lība Ēce, Dārta Treija, kori - “Austrums”, “Sōla”, gospeļkoris “GG Choir”, zvanu ansambļi “Primus” un “Campanella” un daudzi citi.   

Šogad pirmo reizi pasākums notiks arī ārpus Rīgas – Latvijas novados. Kurzemē piedalīsies 35 baznīcas no tām astoņas - Liepājā. Vidzemē – 39 baznīcas,  Zemgalē - 16 baznīcas, Latgalē - 15 baznīcas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Latvijā joprojām aktuāls ir jautājums par vides pieejamību cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā, arī attiecībā uz baznīcu ēkām. Baznīcu nakts programmās visos reģionos ir atzīmētas baznīcas, kuras pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti