Balvas «Kilograma kultūras» ceremonija – džeza laikmeta noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio 1.studijā sestdienas vakarā pasniegs Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) kopīgi rīkoto gada balvu kultūrā „Kilograms kultūras 2014”, ko plkst.21.15 varēs klausīties arī Latvijas Radio 3 „Klasika” tiešraidē un vērot Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Ceremonijā tiks sadalītas statuetes septiņās nominācijās: „Mūzika”, „Kino”, „Teātris”, „Vizuālā māksla”, „Literatūra un grāmatniecība”, „Gada notikums” un „Gada pārsteigums”.

Balvas ceremonija šogad būs ieturēta džeza laikmeta noskaņās, stāsta viens no vakara vadītājiem, radio „Klasika” žurnālists un Latvijas Televīzijas Kultūras ziņu vadītājs Edgars Raginskis. „Man ir liels prieks, ka mēs jau sākam svinēt Latvijas Radio 90.dzimšanas dienu ar šo [raidījuma] „100g kultūras” balvas „Kilograms kultūras” ceremoniju. Un man ir prieks, ka LTV un LR kolēģi ir ļoti veiksmīgi sadarbojušies,” stāsta Raginskis.

„Būs astoņi vadītāju pāri – gan LR, gan LTV personības, kas vadīs šo ceremoniju un katrā no kategorijām arī pasniegs balvas. Būs vēl viena īpašā balva no žūrijas. Vēl patīkami akcenti ir Dita Lūriņa kopā ar Latvijas Radio bigbendu, Daumants Kalniņš, Gundars Āboliņš un maestro Raimonds Pauls. Domāju, ka šī ceremonija būs ļoti dinamiska, skatāma, baudāma un, protams, arī klausāma Latvijas Radio tiešraidē,” norāda Raginskis.

Balvas pretendentus gada garumā izvirzīja žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kultūras žurnālisti, bet uzvarētājus noteica skatītāju balsojums. Šis ir pirmais gads, kad TV raidījuma „100g kultūras” izveidoto balvu veido Latvijas Televīzija un Latvijas Radio kopīgi.

"Pirmo gadu balva "Kilograms kultūras" iegūst jaunu vērienu. Mēs paceļamies jaunā līmenī, un es arī domāju, ka balvai būs jauns un savādāks prestižs. Šogad mēs esam apvienojušies kopā ar Latvijas Radio. Un šajā veidā iezīmējas sabiedriskā medija loma un vieta, jo neviens cits televīzijas medijs neatspoguļo kultūras notikumus kā Latvijas Televīzija, un tāpat Latvijas Radio (..) mēs kā medijs varam izvēlēties savus kultūras favorītus, piedāvāt skatītājiem balsojumu, kur katrs var piedalīties un nepalikt malā," saka LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Tam piekrīt arī LR3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode. "Šeit, var teikt, ir dzimis džezs, šeit ir piedzimis Raimonds Pauls. Tāpēc arī muzikālā koncepcija būs ieturēta 20.-30.gadu džeza stilā, ieskanēsies 60. gadi. Liels prieks, ka pasākumā piedalīsies atdzimušais Latvijas Radio bigbends, protams, kopā ar Raimondu Paulu un ļoti jaukiem solistiem. Ar Ditu Lūriņu, Daumantu Kalniņu, un īpašais viesis būs Gundars Āboliņš kopā ar "Neaizmirstulēm"," norāda Vaivode.

Kā vēstīts, "Kilograms kultūras 2014" balsojums noslēdzās 8.februāra pusnaktī. Savukārt vēl līdz 19.februārim ikviens bija aicināts piedalīties fotokonkursā "#manskgkultūras".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti