Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Apini

Rīta Panorāma

"Silta sirds" Vecgada koncerts Dailes teātrī

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks 2016"

Balva «Boņuks» – atzinība par Latgales kultūrtelpas kopšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamā gada 26.februārī uzzināsim latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2016” uzvarētāju. Kandidātus pieteikt var līdz 11.janvārim, bet to izdarīt var jau tagad.

“Boņuks” ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliešu kultūras dzīvē, un to šoreiz pasniegs jau devīto reizi. Latgales vēstniecības ‘Gors” vadītāju Diānu Zirniņu priecē tas, ka balvas nozīme sevi jau ir pierādījusi – un ne tikai Latgales, bet arī visas Latvijas kultūrtelpā. Latgales novads ir vienīgais, kam ir tāda balva un kas var lepoties, ka to iedibinājušas nevis kādas institūcijas vai pašvaldības, bet paši cilvēki.

„Boņuks” dod labu iespēju paskatīties, kas notiek Latgales kultūrtelpā, un katru gadu ir daudz pārsteigumu un jaunu atklājumu.

„Galvenie kritēriji ir veikums Latgales kultūrvides attīstībā un kopšanā. Kritērijs ir arī emocionāls – ne velti nākas noteikt arī papildu nominācijas,” atzīst Zirniņa.

„Mēs nodarbojamies ar dažādu Latgales vietu senās dziedāšanas tradīciju turpināšanu – mēs dziedam vecās latgaliešu dziesmas,” stāsta pērnā gada balvas ieguvējas grupas “Tautumeitas” dalībniece Lauma Bērza un izsaka gandarījumu par latgaliešu pausto novērtējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti