Baltijas Asamblejas balvu piešķirs Igaunijas rakstniecei Kai Āreleidai un gleznotājam Šarūnam Saukam no Lietuvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Baltijas Asamblejas balvu literatūrā piešķirs Igaunijas prozaistei un dzejniecei Kai Āreleidai (Kai Aareleid) par romānu "Vaikne ookean" ("Klusais okeāns"), savukārt balvu mākslā saņems gleznotājs Šarūns Sauka (Šarūnas Sauka) no Lietuvas par unikālo gleznu ikonogrāfiju un glezniecības principiem, kas ir cieši saistīti ar sirreālismu un maģisko reālismu, informēja Saeimas Preses dienests.

Piektdien, 7. oktobrī, Baltijas Asamblejas (BA) balvas kandidātus vērtēja starptautiska žūrija. Žūrijā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Latviju žūrijā pārstāvēja Elīna Līce, Ilze Jansone un Andrejs Krasņikovs. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro, un tās plānots pasniegt gadskārtējās BA sesijas ietvaros 28. oktobrī Rīgā.

Līdztekus uzvarētājiem BA balvai šogad literatūrā bija nominēta dzejniece Inese Zandere par dzejas krājumu "Mantojumi" un tulkotājs un dzejnieks Antans Jonīns (Antanas A. Jonynas) par sonetu krājumu "Naujieji sonetai" ("Jaunie soneti"), bet mākslā – kinorežisors Dāvis Sīmanis par pilnmetrāžas spēlfilmu "Gads pirms kara" un mākslinieks Pēters Lauritss (Peeter Laurits) par izcilu un daudzpusīgu mākslinieka darbu un projektu "Biotoopia" ("Biotopija").

BA balva ir dibināta 1994. gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. Pērn balvu mākslā piešķīra mākslas zinātniecei Gintai Gerhardei-Upeniecei, balvu literatūrā – rakstniekam Vahuram Afanasjevam (Vahur Afanasjev).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti