Baltijas Asamblejas balvu mākslā iegūst Laima Slava

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 3.oktobrī, Saeimā vērtējot Baltijas Asamblejas (BA) balvas kandidātus, starptautiska žūrija nolēma 2017.gada balvu mākslā piešķirt mākslas zinātniecei un redaktorei Laimai Slavai par izcilo profesionālo ieguldījumu mākslas zinātnes teorijas attīstībā un grāmatu izdevniecības jomā, veicinot Latvijas kultūras atpazīstamību arī starptautiskā līmenī.

Laima Slava par Baltijas Asamblejas balvu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Laima Slava Latvijas Radio atzīst, ka šo novērtējumu uztver kā pateicību ne tikai viņas, bet arī ļoti daudzu citu kolēģu darbam.

"Es to uztveru kā novērtējumu ne tikai sev, jo, lai varētu ieraudzīt mani, ir daudzu cilvēku darbs apkārt. Kaut kādā mērā tas ir "Neputna" kolektīvam liels paldies, jo mēs kopā darām visas šīs lietas. Protams, es arī rakstu, bet tas, ko Baltijas mērogā var ieraudzīt, ir mūsu grāmatas," norāda Laima Slava. "Es ceru, ka mūsu darbs ir palīdzējis Latvijas mākslu nest tālāk un padarīt to redzamu cik vien iespējams."

BA balvu literatūrā šogad saņems lietuviešu dzejnieks, esejists un tulkotājs Vlads Brazjūns (Vladas Braziūnas) par poētisko ieguldījumu, savos darbos pievēršoties baltiešu pasaules redzējumam un latviešu, lietuviešu un citu valodu lingvistiskajam mantojumam, kā arī tulkojumiem un izciliem starptautiskajiem projektiem mūsdienu dzejas jomā.

Savukārt balvu zinātnē piešķirs zinātniekam, pētniekam un Igaunijas Genoma centra dibinātājam Andresam Metspalu (Andres Metspalu) par novatorisko un plašo ieguldījumu gēnu tehnoloģiju un molekulārās diagnostikas jomā.

Katras balvas apjoms ir 5000 eiro. Balvas pasniegs gadskārtējā BA sesijā, kas norisināsies 9. un 10.novembrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Žūrijā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

BA balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. Pagājušajā gadā balvu zinātnē saņēma Maija Dambrova no Latvijas par zinātnisko darbu enerģijas metabolisma jomā, kā arī ieguldījumu preparāta „Mildronāts” darbības mehānismu izpētē. Laureāts BA balvā literatūrā bija lietuviešu dzejnieks, rakstnieks, literatūras kritiķis, dramaturgs un tulkotājs Sigits Parulskis (Sigitas Parulskis). Savukārt balvu mākslā pērn piešķīra Igaunijas izvirzītajam kandidātam – režisoram Kristijonam Vildžūnam (Kristijonas Vildžiūnas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti