«Baltajā naktī» lielākā interese par pasākumiem Tallinas kvartālā un «kluso diskotēku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā sestdien, 7. septembrī, notika ikgadējais Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kurā apmeklētākie pasākumi bija Tallinas kvartālā un "klusā diskotēka" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, pastāstīja foruma pārstāve Linda Vītola.

Kultūras forumā šogad bija iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi, kas pārstāvēja plašu laikmetīgās kultūras piedāvājumu. Vītola stāstīja, ka starp apmeklētākajiem pasākumiem bija arī minifestivāls "Skaņu mežs" Anglikāņu baznīcā, audiovizuālais projekts "Videogrāfija" un britu mākslinieka Lūka Džerama konceptuālā mākslas instalācija "Gaia" jeb "Zeme". Šo instalāciju iespējams apskatīt vēl līdz rītdienai.

Pēc Vītolas vārdiem, pieprasīti bija arī Rīgas mākslas telpas pasākumi, uz kuriem bija pat vērojamas garas rindas.

Konkrētu pasākuma apmeklētāju skaitu Vītola nevarēja sniegt, jo pasākumi vienlaicīgi notika vairākās Rīgas vietās un bez ieejas maksas, līdz ar to apmeklētāji netika skatīti, tomēr viņa vērtēja, ka kopumā apmeklētība bijusi liela.

"Gadu no gada pierādās, ka lielie vides objekti un starptautiskie projekti ir vispieprasītākie un apmeklētākie. Piemēram, šogad Vērmanes dārzā Francijas uzņēmuma "Picto Facto" gaismas objekti bija ļoti populāri un izklaidējoši visai ģimenei," stāstīja foruma pārstāve.

Viņa pauda, ka arī iniciatīvas no vietējiem uzņēmumiem un ideju autoriem kļūst arvien radošākas un aizraujošākas. Īpaši Vītola uzteica Briāna kvartāla radošo saimi, kuri šogad iesaistījās pirmo reizi. "Viņi izdomāja kopīgu programmu, kur dalībniekiem, ejot no viena punktu uz otru, notika dažādi pasākumi," sacīja Vītola.

KONTEKSTS:

"Baltā nakts" Rīgā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas - Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē.

"Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentu daudzveidīgās mākslas norisēs. Rīgā forumu "Balto nakti" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti