Dienas ziņas

Jūrmalā izveidots kultūras kvartāls

Dienas ziņas

Vēl nedēļu var pieteikties pieaugušo mācībām

"Baltā nakts" pulcē tūkstošus

«Baltā nakts» pulcē tūkstošus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Noslēdzies 13. laikmetīgās mākslas forums “Baltā nakts”. Šogad apmeklētājiem bija pieejami 53 gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieku veidoti projekti. Naktī uz svētdienu Rīgā ikgadējā Baltā nakts   pulcēja tūkstošus apmeklētāju.

Mākslas darbi no psihodēliskās elles līdz garīgajai harmonijai bagātināja apmeklētāju prātus.

Laikmetīgā māksla ar katru gadu kļūst pieejamāka un apmeklētājiem dod iespēju kļūt par daļu no tās.

Vērmaņdārzā jebkurš varēja kļūt par ielas mūzikas zvaigzni, atnākot un sniedzot savu privāto koncertu garāmgājējiem.  

“Pirmo reizi es to redzu un mēģināju. Ir uztraukums, jo es tikai dažus gadus atpakaļ pabeidzu mūzikas skolu un reti trenējos. Tas ir forši, tiešām!” atzina apmeklētāja Jekaterīna.

Bet Svētās Ģimenes mājā jau ir gatavi sagaidīt pāvestu Francisku ar lietuviešu, igauņu un latviešu mākslinieces galeriju.

 “Mūsu izstādes mērķis ir parādīt tikšanās skaistumu un tā tikšanās notiek dažādos līmeņos un šī vieta, kur satiekas gadsimti,” stāstīja Svētās Ģimenes mājas pārstāve Inese Lietuviete.

“Mākslinieces savos darbos stāsta par savām svarīgajiem satikšanas satikšanās brīžiem, pieredzēm. Savukārt šī māja ir īpaša ar to, ka šeit pusdienos pāvests,” stāstīja Lietuviete.

No garīgām vērtībām taisnais ceļš pazemes karstumā – jeb pārpildītā tramvajā, kur psihodēlisks karnevāls tā arī aicināja pāriet uz tumšo pusi.

Nākamajā pieturā emociju meklētājus sagaidīja nīderlandiešu mākslinieces virtuālais skūpsts. Tiesa, skūpsts nebija tik ļoti virtuāls.

 “Mēs cenšamies atrast jaunus intīmos veidus tehnoloģiju laikmetā. Kad divi cilvēki skūpstās – viņu smadzenes dejo diagrammā. Un gribu panākt to, ka, piemēram, es varu atrasties Ņujorkā, bet tu Rīgā, un mēs ar šo signālu starpniecību varēsim sajust īstu skūpstu,” stāstīja mākslas objekta autore Kārena Lansele.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti