Kultūras ziņas

Tapusi izglītojoša datorspēle par Latgali

Kultūras ziņas

Stenlija Kubrika filmu retrospekcija

Sadalītas Autortiesību bezgalības balvas

Autortiesību bezgalības balvas saņēmēji pārsteigti par sava darba popularitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 5.decembrī, svinīgā ceremonijā Dailes teātrī bezgalīgi brīvā atmosfērā 18.reizi pasniegtas Autortiesību bezgalības balvas, kuras saņēma gada visvairāk un visdažādākajos veidos izmantoto darbu autori. Interesanti, ka visi balvas saņēmēji atzina, ka ir pārsteigti par sava darba popularitāti.

Autortiesību bezgalības balvas kopš 1999.gada ik gadu saņem autori, kuru darbi iepriekšējā gadā izmantoti visvairāk un visdažādākajos veidos – publiski izpildīti, pārraidīti televīzijā, radio, publicēti vai kā citādi izplatīti. Laureātus nosaka nevis žūrija, bet gan autordarbu izmantojuma datorizēta uzskaite. Šogad balvu pasniegšanas ceremonijas vadīšana bija uzticēta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra lellei LeNeSOnam, un balvas saņēma 12 ļoti atšķirīgu darbu autori.

Komponists un Autortiesību bezgalības balvas laureāts Rihards Dubra uzskata, kā šī ir

„objektīvākā, absolūti bezkaislīgu skaitļu un faktu rezultātā” saņemta balva.

Savukārt rakstniece un dramaturģe Monika Zīle, kura Autortiesību bezgalības balvu saņēma jau trešo reizi, arī šoreiz neslēpj savu prieku: „Esmu trāpījusi kādā nervā, kas cilvēkiem ir svarīgs! Protams, tas nav nekāds dramaturģijas “augstais plaukts”, līdz Šekspīram tur ir kā līdz zvaigznei gaismas gada attālumā, bet cilvēkiem ir iespēja sanākt kopā, kaut ko izdarīt un pēc tam sagādāt prieku saviem novadniekiem.”

Interesanti, ka visi balvas saņēmēji atzina, ka ir pārsteigti par sava darba popularitāti. Vairums no tiem tapuši bez noteikta mērķa iekarot tautas pastiprinātu uzmanību.

„Tāds zināms pārsteigums, ka mani vēl atceras, jo bieži vien, kad noiet no skatuves, tad nedaudz tiek aizmirsti tie cilvēki, bet man ir tā laime, ka man joprojām ir ko darīt, ka es vēl nevaru tikt galā ar visu to, ko esmu sastrādājis,” uzsver fotogrāfs, Autortiesību bezgalības balvas laureāts Uldis Briedis.

Balvu saņēma arī populārie dziedātāji Aminata un Dons, komponists Imants Kalniņš un dokumentālās filmas “Ručs un Norie” radošā komanda.

„Mums liekas, ka tas bija tā vērts, jo filma tapa ļoti smagi un ar lielu pašiniciatīvu, un es esmu ļoti pateicīga savai grupai un autoriem, tāpēc man šī balva ir ļoti svarīga, ka mūsu cilvēki ir atkal novērtēti,” uzsver balvas laureāte Ināra Kolmane

18 gados, kopš pasniegtas Autortiesību bezgalības balvas, to saņēmuši 269 autori, no kuriem daži pat vairākkārt. Piemēram, Renārs Kaupers šogad balvu saņēma jau sesto reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti