Autora balvu saņems Uldis Bērziņš, Rihards Dubra, Kārlis Vērdiņš un Kristaps Pētersons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad autoru biedrības AKKA/LAA Autora balva piešķirta Uldim Bērziņam par senislandiešu mitoloģisko un poētisko tekstu kopojuma „Eddas dziesmas” latviskojumu, Rihardam Dubram par Otro simfoniju, Kārlim Vērdiņam par dzejoļu krājumu „Pieaugušie” un Kristapam Pētersonam par simfoniju „Miegs”.

Balvas tiks pasniegtas Autoru pusdienās 27.aprīlī. Laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru – laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. Autora pusdienu laikā ik laureāta bankas konts papildināsies arī ar 1111 eiro, kas paredzēti kā atbalsts jaunu darbu tapšanai. 

Šāgada Autora balvas laureāti piepulcēsies „klubam”: tulkotājai Maimai Grīnbergai, horeogrāfei Olgai Žitluhinai, scenogrāfam Andrim Freibergam, komponistam Vilnim Šmīdbergam, rakstniekam Jānim Joņevam, māksliniekam Miķelim Fišeram, režisoram Pēterim Krilovam un komponistam Jēkabam Nīmanim.

Autora balvas Latvijā šogad tiek pasniegtas trešo reizi.

Tāpat izvērtējot vairāk nekā 60 pieteikumu, biedrības padome 23.martā 24 Latvijas autoriem piešķīrusi stipendijas – jaunu darbu radīšanai. Stipendiju finansējumu nodrošina AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonds, kura līdzekļus, kā nosaka AKKA/LAA līgumi ar ārvalstu autortiesību organizācijām, veido atskaitījumi no ārvalstu autoriem savāktās atlīdzības.

AKKA/LAA stipendiju saņems 24 autori: Alvils Altmanis (mūzika), Ilze Arne (mūzika), Anna Auziņa (rakstniecība), Arnolds Auziņš (rakstniecība), Andris Balodis (mūzika), Uldis Bērziņš (rakstniecība), Leons Briedis (rakstniecība), Santa Bušs (mūzika), Aivars Eipurs (rakstniecība), Romāns Faļkenšteins (mūzika), Guntars Godiņš (rakstniecība), Anna Heinrihsone (vizuālā māksla), Toms Juhņevičs (mūzika), Ieva Jurjāne (vizuālā māksla), Dace Kravale (mūzika), Rūdolfs Macats (mūzika), Edgars Mākens (mūzika), Sergejs Moreino (rakstniecība), Gundega Repše (rakstniecība), Toms Rudzinskis (mūzika), Jevgeņijs Ustinskovs (mūzika), Aija Zariņa (vizuālā māksla), Juris Zvirgzdiņš (rakstniecība), Kristīne Želve (rakstniecība). 

Līdz ar ikgadējo Autortiesību bezgalības balvu, ko biedrība pasniedz kopš 1999.gada, un Autora balvu, kas nupat savus īpašniekus atradusi trešo gadu pēc kārtas, Autora stipendija (AS) ir iecerēta kā atbalsts autoriem – darbu radīšanai. Ja AS ir autoram piešķirts „starta kapitāls” jauna darba sākšanai, Autortiesību bezgalības balva izceļ autora darbu tā daudzveidīgajā funkcionalitātē, ar Autora balvu kolēģi godina izcilu radošu veikumu.

Nākamais Autora stipendijas konkurss notiks 2016.gada augustā.

Jau vēstīts, ka Autora balvu piešķir biedrības AKKA/LAA pārstāvētam Latvijas autoram par darbu, kas publiskots iepriekšējo divu gadu laikā, no marta līdz februārim ieskaitot. Balva dibināta 2014.gadā ar mērķi uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt autoru izcilus sasniegumus, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti