Atsākušās sarunas par akustisko koncertzāli Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atsākušās sarunas par jaunas akustiskās koncertzāles celšanu Rīgā. Kultūras ministrijā 10. februārī tikās arhitekti un kultūras jomas pārstāvji ministrijas sasauktā sanāksmē, lai apspriestu koncertzāles celtniecības scenārijus.

Īstas skaidrības aizvien gan vēl nav, joprojām nav atmesta doma par Kongresu nama pārbūvi, bet kā ideālo variantu apcer pilnīgi jaunas koncertzāles celtniecību, Latvijas Radio stāsta arhitekts Jānis Dripe.

"Mēs skatījāmies to ideālo, un ideālais būtu atgriezties pie AB dambja varianta," norāda Dripe. "Mēs skatījām, ka tas varētu būt Kongresu nams, ka tā varētu būt kāda no degradētajām teritorijām, un degradētā teritorija – patlaban viscerīgāk attīstās tas Skanstes rajona modelis."

Jānis Dripe atzīst, ka, protams, "šodien tādā konsultatīvā sanāksmē vienkārši gribēja uzklausīt dažādus viedokļus, jo skaidrs, ka jebkurā gadījumā, ja Eiropas finansējums tiek piesaistīts, projekti tiek skatīti uz konkursa bāzes, un tā ir atvērta situācija".

"Ja tā ir Kongresu nama pārbūve, skaidrs, ka tas var tikai būt valsts un pašvaldības budžets; ja tā ir jauna pilnīgi būvniecība ideālā vietā, tad tas arī ir valsts budžeta finansējums. Tā šobrīd, protams, neviens nav iezīmējis tuvākā perspektīvā," uzsver arhitekts.

Jau vēstīts, ka Rīgas Kongresu nama rekonstrukcijas plānotās izmaksas paredzētas 39,68 miljonu eiro apmērā. Kongresu nama pārbūve ir viena no alternatīvām jaunas koncertzāles būvniecībai.

Kultūras ministre Dace Melbārde iepriekš atzina, ka gan Kongresu nama pārbūve, gan jaunas koncertzāles būvniecība Rīgā nebūtu racionāla.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti