Kultūras ziņas

Operas ēka aizvien nepabeigta

Kultūras ziņas

Klasikas un laikmetīgās mākslas saspēle

Pauze Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūvē

Atsāk sarunas ar iespējamiem Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves pretendentiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vairākkārt ziņots par Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves procesu. Šobrīd tas ir nopauzēts. Kā vēstīts, ēkas īpašnieka "Valsts nekustāmo īpašumu" (VNĪ) iepirkuma konkursa rezultāti šī gada februārī tika apstrīdēti jau trešo reizi. Tagad VNĪ atsākuši sarunas ar iespējamiem Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves pretendentiem.

VNĪ un Rakstniecības un mūzikas muzeja direktore Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņām" izrāda muzeja telpas. To, ka šeit nepieciešams kapitālais remonts, saprot pat neprofesionāļi. 18.gadsimtā būvētais nams Pils ielā 2 nopietnu remontu nav piedzīvojis gadu desmitiem.

Rakstniecības un mūzikas muzejs jau gadu ir pārcēlies uz citu vietu, lai šeit atgrieztos ar jaunu ekspozīciju, kurā iekļauti gan audiovizuālie, gan interaktīvie elementi, kas jau sagatavota. Ekspozīcijas realizācija ir cieši saistīta ar ēkas rekonstrukciju.

"Šīs divas lietas ir nedalāmas, tās ir šobrīd diezgan sāpīgi saistītas. Būvniecība tiek atlikta no termiņa uz termiņu, jo diemžēl mūsu valstī būvniekiem ir prakse pārsūdzēt iepirkuma rezultātus," stāsta Rakstniecības un mūzikas muzeja direktore Iveta Ruskule.

Ēkas renovācijas plāni sāka īstenoties 2013.gada nogalē, tās pārbūvei atrada  Eiropas Ekonomikas zonas finansējumu. Pagājušā gada septembrī būvdarbu iepirkumā uzvarēja akciju sabiedrība "LNK Industries", taču tas tika apstrīdēts. Bez rezultāta tika izbeigts arī nākošais konkurss.

"Process apstāsies tad, kad mēs piekritīsim VNĪ, ka viņi pamatoti ir izbeiguši konkursu un ka viņi ies uz sarunu procedūru, kura atkal būs apstrīdama. Ir jāsaprot - šis ir pietiekami kārdinošs kumoss. Eiropas naudu nav, būvniekiem vajag darbu, un viņi viens otram rīkli pārgrauzīs," skaidro Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile.

"Finansējums ir atvērts līdz 2017.gada 31.martam. Šīs naudas ir pieejamas. Es domāju, ka šajos termiņos, lūst vai plīst, ir jāiekļaujas," norāda VNĪ sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Blodons.

8.februārī VNĪ atkal uzsāka sarunas ar iespējamiem muzeja pārbūves pretendentiem. Šobrīd VNĪ pārstāvis uzsver, ka minēt kādas konkrētas pārrunu detaļas esot pāragri:

Būvnieki savus pieteikumus turpinās iesniegt līdz 22.februārim. Ja iepirkuma komisija tos atzīs par atbilstošiem un netiks saņemta neviena pārsūdzība, konkurss turpināsies, lai šī gada aprīlī nosauktu Rakstniecības un mūzikas muzeja pārbūves darbu veicēju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti