«Ātro kredītu» uzņēmums brīdina arī par «Zelta mikrofona» atbalsta pārtraukšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par likumprojektu, kas paredz ierobežot nebanku  kredītdevēju darbību, satraukti ne tikai sportisti, bet arī kultūras darbinieki. “4finance” izsūtījis brīdinājumu par iespējamu finansiālā atbalsta pārtraukšanu arī Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons”. 

Apbalvošanas ceremonijas producente Elita Mīlgrāve norāda, ka iztikt bez “4finance” atbalsta būs grūti. Ātro kredītu devējs sponsorē pasākumu jau septiņus gadus, bet pēdējos trīs gadus ir tā ģenerālsponsors, sniedzot 45 procentus nepieciešamo līdzekļu.

 “Ģenerālsponsori uz ielas nemētājas un tādus piesaistīt šādiem lieliem projektiem ir pietiekami sarežģīti. Diemžēl mūzikas ierakstu gada balva visus šos gadus ir aicinājusi Kultūrkapitālfondu atbalstīt šo projektu, diemžēl ne reizi tas nav piešķīris līdzekļus,” norādīja Mīlgrāve.

Viņa neizslēdz iespēju mēģināt runāt ar likumdevēju. “Biju atvaļinājumā tieši šajā visā karstajā posmā, neesmu sagatavojusies tam visam, bet tāda doma ir, ka arī no mūziķiem, izdevējiem mēs varētu uzrunāt Saeimu,” pieļāva Mīlgrāve.

Tikmēr "4finance" izpilddirektors Toms Jurjevs noliedz, ka sportistiem un tagad arī “Zelta mikrofonam” izteiktais brīdinājums būtu šantāža.

“Tā nav šantāža. Tā ir labas gribas izpausme. Vēlamies, lai sadarbības partneri ir informēti,” pauda Jurjevs.  

Jau ziņots, ka vairāki sportisti aicinājuši Saeimu likt mierā nebanku kreditētājus, kas ir sportistu finansiāli atbalstītāji. Sabiedrības pārmetumus par vēlmi balstīt sportu ar naudu, kas daļēji pelnīta uz parādos nonākušiem cilvēkiem, sportisti noraida, apelējot pie katra kredītņēmēja veselā saprāta.  

Saeima izskata likumprojektu, kas paredz nebanku aizdevumiem noteikt maksimālās procentu likmes, aizliegt aizņemšanos naktī un nopietnāk vērtēt klienta spēju atmaksāt. Nebanku kreditētāji uzskata - tas var sagraut nozari. Turpretim grozījumu atbalstītāji norādījuši - tie ir soļi patērētāju aizsardzības un godīgas uzņēmējdarbības virzienā, turklāt izmaiņu negatīvā ietekme uz aizdevēju peļņu ir krietni pārspīlēta. Grozījumi Saeimā vēl jāskata trešajā, pēdējā lasījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti