Atliek Okupācijas muzeja rekonstrukcijas projekta izskatīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas pilsētas būvvaldes padome līdz septembrim atlikusi Okupācijas muzeja rekonstrukcijas projekta izskatīšanu un uzdevusi arhitektiem to papildināt. Savukārt muzeja biedrība uzskata, ka notiek apzināta projekta kavēšana.            

Būvvaldes padome norāda, ka iesniegtajai iecerei jāiziet viss process, kas nepieciešams, ja ēku būvē Rīgas vēsturiskajā centrā, jo tā ir iesniegta kā jauna. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai jānosaka ēkas kultūrvēsturiskās vērtības līmenis, kas līdz šim nav darīts. Jāuzklausa arī Rīgas pilsētas arhitekta viedoklis par piebūves arhitektonisko risinājumu - kā tas iederas vēsturiskajā vidē.

Dokumenti

Arhitektu vēstule par Okupācijas muzeja ēkas un Strēlnieku laukuma ansambļa aizsardzību

Lejuplādēt

179.44 KB

Okupācijas muzeja biedrība uzskata, ka projekta vērtēšanu ietekmējuši Latvijā pazīstamu arhitektu personiskie uzskati un centieni projektu apturēt. Savukārt projekta apturēšana var apdraudēt muzeja darbību.

Jau vēstīts, ka 20 arhitektu grupa iebilst pret Gunāra Birkerta piedāvātās piebūves "Nākotnes nama" – būvniecību. Arhitekti uzskata, ka ēka ir atstājama kā modernisma arhitektūras piemineklis. "Nākotnes nama" projekts jau ir saskaņots ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju. Valsts projektā ieguldījusi vairāk nekā 400 tūkstošus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti