Atklātā konkursā meklēs jaunu Rīgas cirka valdi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uz Rīgas cirka valdes locekļa amatu 2017.gada janvārī izsludinās atklātu konkursu, lai nodrošinātu iespēju vadību uzticēt darba tirgū konkurētspējīgākajam profesionālim, informēja Kultūras ministrija (KM). Līdzšinējā cirka valdes locekļa darbības pilnvaru termiņš beidzas 31.decembrī.

„Kultūras ministrija ir pateicīga Rīgas cirka valdes loceklei Lolitai Lipinskai par līdzšinējo ilggadējo ieguldījumu cirka darbības nodrošināšanā,” pauž KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš.

Tomēr viņš vērš uzmanību uz to, ka cirka darbības vadībā tomēr konstatētas arī nepilnības, piemēram, materiālvērtību uzskaitē.

KM jau iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas – tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Īpaši jāattīsta cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas, rēķinoties ar to, ka no 2018.gada būs jāatsakās no savvaļas dzīvnieku izmantošanas cirka priekšnesumos.

Arī Rīgas cirka vēsturiskajai ēkai Merķeļa ielā 4 nepieciešama renovācija, tādēļ jau šobrīd ir jāpilnveido cirka mākslas darbības modelis, lai, veicot ēkas renovācijas darbus, pēc iespējas efektīgāk tiktu izmantots nama potenciāls cirka mākslas un citām skatuves mākslas jomām.

Lai noskaidrotu Rīgas cirka ēkas tehnisko stāvokli, tika veikta objekta izpēte. 14.decembrī KM saņēma cirka ēkas tehniskās izpētes veicēja SIA „CMB” izdarīto slēdzienu, kas apliecina -

ēkai Merķeļa ielā 4 turpmākai ekspluatācijai cirka mākslas izrādēm nepieciešama renovācija.

Ēkas nesošās konstrukcijas kopumā ir apmierinošā stāvoklī, tomēr, lai nodrošinātu drošu tās ekspluatāciju pasākumu rīkošanai, ir jāveic cirka ēkas atjaunošanas un restaurācijas darbi, uzsver KM.

Ziņots, ka Rīgas cirka ēka ekspluatācijā nav droša, tāpēc to slēdza. Pēc ēkas apjomīgas mobilās 3D skanēšanas gūts arī pierādījums, ka ēkas fasāde ir sašķiebusies par 25 centimetriem un tā jānostiprina pēc iespējas ātrāk.

Ēkas fasādes nostiprināšanai, padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai un saistību segšanai valdība Rīgas cirkam jūlijā piešķīra vairāk nekā 263 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti