Atklātā konkursā izraudzīsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) 13. jūlijā izsludinājusi atklātu konkursu uz Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) direktora amatu. Pretendenti pieteikumus KM aicināti iesniegt līdz 1. augustam.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam JMRMV direktora mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 1 286 eiro.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale paziņojumā medijiem informēja, ka skolas direktora galvenie pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt JMRMV darbu, nodrošinot skolas mērķu un izdevumu izpildi, pārstāvēt skolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs.

Direktora amata pretendentiem jāatbilst Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām un jābūt ieguvušiem augstāko pedagoģisko izglītību vai augstāko un pedagoģisko izglītību.

Amata kandidātiem nepieciešama vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā, kā arī vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā. Tāpat kandidātiem vēlama darba pieredze projektu vadībā.

Direktora amata pretendentiem teicami jāpārvalda latviešu valoda un labi – vismaz divas  svešvalodas (tai skaitā angļu valoda).

Kandidātiem nepieciešamas zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm; zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem; zināšanas par kultūras nozari (īpaši par mūzikas nozari); izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu.

Kandidātiem jāspēj vadīt komandu, jāpiemīt stratēģiskam redzējumam un jābūt orientētiem un rezultātu sasniegšanu.

JMRMV direktora amata pretendentiem būs jāiesniedz skolas turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Citu pieteikumā ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM tīmekļvietnes sadaļā "Vakances".

Atklātā konkursā iesniegtos pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota komisija, kuras priekšsēdētāja ir KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas locekļi: KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Kultūrizglītības padomes loceklis, Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas akadēmiskā darba prorektors, Muzikoloģijas katedras asociētais profesors Valdis Bernhofs un Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas izglītības sistēmas eksperte Elita Barisa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti