Kultūras ziņas

Aukstais karš jauno mākslinieku acīm

Kultūras ziņas

Liepājā muzicē arfu virtuozi

Atjaunotas telpas Rīgas Doma kora skolā

Atjaunotas telpas Rīgas Doma kora skolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šodien svinīga gaisotne valdīja vienā no Nacionālās Mākslu vidusskolas struktūrvienībām – Rīgas Doma kora skolā. Tur atklātas renovētās telpas skolas sestajā stāvā. Tādējādi ir īstenota viena vienpadsmitā daļa no vērienīgā Mākslu vidusskolas renovācijas projekta. Kā atzīst Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks, izremontētajā stāvā nebūs vietas skolas administrācijai, tā būs telpa tikai un vienīgi jauno talantu iedvesmai.

Ar mērķi izglītot starptautiski konkurētspējīgus jaunos talantus 2016. gadā četras mākslas skolas – Rīgas Doma kora, Jaņa Rozentāla mākslas, Emīla Dārziņa mūzikas un Rīgas Horeogrāfijas skola – apvienojās un kļuva par Nacionālo Mākslu vidusskolu. Pirms nepilna gada ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta atbalstu tika sākts šīs skolas ēku pārbūves pirmais posms, kurā renovēts Rīgas Doma kora skolas ēkas sestais stāvs.   

Esot klāt būvniekiem, kultūras ministram, skolas dibinātājam un ilggadējam direktoram Jānim Erenštreitam, vienā no telpām svinīgi tika noglabāts arī vēstījums nākamajām paaudzēm.

Skolas sestajā stāvā pilnībā nomainītas visas komunikācijas. Izremontētajās, bet pagaidām tukšajās telpās drīz iekārtos klavieru un solo nodarbību klases, datorklasi, ieskaišu telpu, bibliotēku un psihologa kabinetu. 

Rīgas Doma kora skolas vadītājs, diriģents Gints Ceplenieks izteica vēlējumu:

“Es ceru, ka šis kalpos arī kā iedvesmas un spēka avots visiem pedagogiem un bērniem šo gadu pabeigt ar izcilību un labāk, kā vien iespējams.

Un es ceru, ka mums rudens ļaus kopā baudīt šīs krāšņās telpas. Te būs milzīgs plašums, kurā ieguvēji būs tikai bērni. Nekāda administrācija vairs sestajā stāvā, nekādi citi kabineti.”

“Skola savā attīstībā ir piedzīvojusi nepārtrauktu ceļu uz augšu. Tas priecē. Un dabīgi, ka gribētu cerēt, ka ar to neapstāsies tā lieta. Neticami, bet tas varēja arī nenotikt, ja nebūtu šis briesmīgais, ko negribu piesaukt, laiks. Ja pa kājām būtu maisījušies bērni, to nevarētu apvienot ar rūpīgu celtniecības darbu,” pauda Jānis Erenštreits.

Paveiktais Rīgas Doma kora skolā ir tikai viens posms Nacionālās Mākslu vidusskolas renovācijā. Plānoto remontdarbu kopējās izmaksas ir vairāk nekā četrarpus miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā 650 tūkstošus piešķīrusi valsts.

Jau šī gada rudenī atklāšanas koncerts iecerēts renovētajā multifunkcionālajā Emīla Dārziņa mūzikas skolas zālē, bet gada beigās būvdarbi noslēgsies Jaņa Rozentāla mākslas skolas “Mākslas mājā” Slokas ielā. Savukārt 2022. gada jūnijā atklās renovēto Emīla Dārziņa mūzikas skolas mācību korpusu un jaunuzcelto Nacionālās Mākslu vidusskolas sporta korpusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti