Dienas ziņas

Vāc ziedojumus valmierietim Robertam Jurkam

Dienas ziņas

Reidos kontrolē riepu stāvokli

Olaines muzejs atsāk darbu jaunās telpās

Atjaunotais Olaines muzejs ver durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma ar izstādi ''Ziedi'' jaunās telpās apmeklētājiem durvis vēris Olaines vēstures un mākslas muzejs.

Kūdras purvs Olaines teritorijā bijis vienmēr, un ar stāstu par kūdru arī sākas ceļojums Olaines vēsturē jaunajās muzeja telpās. Muzejs šogad atzīmē savu divdesmit ceturto gadskārtu, bet kā stāsta muzeja vadītāja, pārcelšanos zināmā mērā varot salīdzināt arī ar jauna muzeja izveidi.

"Principā visas ekspozīcijas, kas ir apskatāmas šeit ir radītas pilnīgi no jauna. Protams, 24 gadu darba rezultātā viss, kas tika krāts un pētīts, ir kā pamats, tomēr visa tā koncepcija ir tā kā pilnīgi no sākuma," stāsta Olaines Vēstures un mākslas muzeja direktore Liene Johansone.

Piecās muzeja ekspozīcijās aptverti vairāki gadsimti, tomēr neraugoties uz to, ka muzejs iekārtots padomju gadu daudzstāvu ēkā, kādreizējās aptiekas telpās, senatnes elpa uzvēdī vien no mākliniekam Andrim Rumpēterim veltītās ekspozīcijas.

"Ar šo istabu mēs gribējām akcentēt gan paša mākslinieka dzīves stāstu, gan arī atainot apstākļus, kādi bija tajā brīdī, kad viņš Olainē dzīvoja, toreizējā Ļeņina ielā," turpina Johansone.

Par ķīmisko rūpnīcu attīstību muzejā vēsta "Laboratorija". Tās mērķis ir ne tikai informēt, bet ar spēlēm un tajās izmantotajiem trīsdimensiju risinājumiem arī ieinteresēt jauniešus pievērsties šai nozarei. Muzejā izveidota arī atklātā krātuve un moderna izstāžu zāle.

Pirmie atjaunotā muzeja apmeklētāji atzīst, ka sajūta esot patīkamāka nekā iepriekš.

Muzeja atvēršanas svētkos izstāžu zāli piepilda piecu Olaines mākslinieču darbi. Galvenokārt tajos attainoti ziedi, kas liek raisīties maņām un veidot patīkamas atmiņas. Tikmēr mākslinieces šeit saredz jaunas iespējas.

"Es jau muzeja darbiniekiem teicu, ka viņiem ir ekskluzīva iespēja šeit aicināt augstvērtīgus mākslas cilvēkus ar interesantiem projektiem, jo izstāžu zāle ir vienkārši brīnišķīga. Īpaši apgaismojums, ar ko mokās gandrīz visas izstāžu zāles un muzeji," saka māksliniece Zigrīda Ilenāne.

Izstādes Olaines muzejā plānots mainīt ik mēnesi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti