Atjaunota Latvijas Radio 3 «Klasika» studija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No sestdienas, 1. februāra, Latvijas Radio 3 “Klasika” sāks raidīt no modernizētas studijas, kurā apvienotas programmas studijas un režijas funkcijas. Investīciju projektā realizētās izmaiņas ļaus efektivizēt procesus un pakāpeniski atteikties no ētera operatoriem, palielinot programmu vadītāju pienākumu apjomu. Studijas rekonstrukcijā ieguldīti 15 tūkstoši eiro.

Šogad gaidāmi pārbūves darbi arī citās Latvijas Radio studijās, lai tās veidotu funkcionāli efektīvākas un atbilstošas mūsdienu radio vajadzībām. Pateicoties papildu budžeta piešķīrumam sabiedriskajiem medijiem, šī gada laikā tehnoloģiju atjaunošanai un citām investīcijām Latvijas Radio novirzīs pusmiljonu eiro.

Radio studija. Attēls ilustratīvs.
Radio studija. Attēls ilustratīvs.

“Pagājušā gada nogalē iegūtais finansējums ļauj mums realizēt Latvijas Radio izstrādāto efektivitātes un strukturālo reformu plānu, kas ietver arī darba procesu pārskatīšanu ētera nodrošināšanai, kā arī ieguldījumus tehnoloģiju attīstībā. Ar Latvijas Radio 3 studijas rekonstrukciju esam spēruši vēl vienu soli pretī modernam un efektīvam radio. Esmu pateicīga “Klasikas” kolēģiem par gatavību pārmaiņām – skaņu pults pārvaldība līdztekus programmas vadīšanai prasa gan drosmi, gan vēlmi apgūt jaunas lietas,” saka Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Pirmā tiešraide no atjaunotās studijas skanēs jau sestdien, 1. februārī, pulksten 09.00, kad Latvijas Radio 3 direktore Gunda Vaivode un programmu vadītājs Orests Silabriedis raidījuma “Atspere” ietvaros sarunāsies ar jauno Dailes teātra vadītāju Juri Žagaru. "Esam priecīgi atgriezties savā “Klasikas” studijā, kur ir jauns tehniskais aprīkojums un senajam interjeram pieskaņots jauns, maināmu līmeņu studijas galds. Plašākajā telpā varēsim uzņemt vairāk raidījumu dalībnieku un elastīgāk izmantot pults iespējas," uzsver Gunda Vaivode.

(No labās) Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, Latvijas Radio 3 - Klasika direktore...
(No labās) Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, Latvijas Radio 3 - Klasika direktore Gunda Vaivode, Latvijas Radio valdes locekle Sanita Dika-Bokmeldere un Latvijas Radio Tehnoloģiju direktors Artis Cers

Balstoties uz Latvijas Radio 3 “Klasika” studijas pārbūves pieredzi un darbu tajā, plānots veikt rekonstrukcijas darbus arī citās Latvijas Radio studijās. Kopējais investīcijām plānotais finansējums 2020. gadam ir 559 tūkstoši  eiro, kas ir vismaz divtik vairāk nekā pērn. Par šo finansējumu Latvijas Radio atjaunos tehnisko bāzi un programmnodrošinājumu, paplašinās multimedialitātes iespējas, veiks kapitālieguldījumus atsevišķu telpu remontiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti