Atcelto kultūras pasākumu rīkotāji var pieteikties kompensācijai 80% apmērā no biļešu vērtības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras pasākumu rīkotāji varēs pretendēt uz biļešu kompensāciju 80% apmērā par ārkārtējās situācijas laikā nenotikušajiem pasākumiem, informēja Valsts kultūrkapitāla fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) administrētā atbalsta programma “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija”  ir izveidota, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

“Kompensācija no pārdoto biļešu vērtības par pasākumiem, kas atcelti ārkārtējās situācijas laikā (no 2020. gada 9. novembra), ir viens no Kultūras ministrijas veidotajiem atbalsta mehānismiem,  tas veidots ciešā sadarbībā ar nozari. Būtiski, ka kompensācija paredzēta visiem publisko pasākumu rīkotājiem, kuri atcēluši pasākumus un atmaksājuši skatītājiem, neatkarīgi no rīkotāja juridiskā statusa,” akcentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Programmas mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 valstī noteikto ierobežojumu dēļ bija spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus, kuriem bija jānoris Latvijas valsts teritorijā Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 9. novembra, kultūras pasākumu rīkotājiem daļēji atmaksājot naudu par pārdotajām biļetēm uz atceltajiem pasākumiem iepriekšminētajā periodā, vēstīts konkursa nolikumā.

Lai saņemtu atbalstu, atceltā pasākuma rīkotājam būs jāiesniedz darījumu apliecinoši dokumenti, kas pierāda naudas atmaksu skatītājiem.

Kompensācijas pieprasījumi, tiek pieņemti sekojošos termiņos un kārtībā – no 2021.gada 22. janvāra līdz 2021. gada 12. februārim pulksten 12.00; no 8.marta līdz 2021. gada 19.marta pulksten 12.00 un no 10. maija līdz 21. maija pulksten 12:00. Pieprasījums jāiesniedz elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu, tas jānoformē atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami www.vkkf.lv.

KONTEKSTS:

Valdība 2020. gada 1. decembrī lēma atbalstīt Kultūras ministrijas  izstrādāto priekšlikumu – visiem publisko pasākumu organizatoriem, tostarp kultūras, neatkarīgi no to juridiskā statusa kompensēt 80% biļešu vērtības par pasākumiem, kuru norise Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā atcelta un biļešu nauda atmaksāta skatītājiem. Eiropas Komisija ieceri apstiprināja.

Kultūras ministrija norādīja, ka kultūras nozare Covid-19 izraisītajā ārkārtējā situācijā skarta vistiešāk. Salīdzinot ar 2019. gadu, kultūras pasākumu organizēšanā iesaistīto Latvijas uzņēmumu saimnieciskās darbības vidējais apgrozījums ir samazinājies par 85-95%. Kopumā pasākumu pārdoto biļešu skaits kopš Covid-19 pandēmijas sākuma ir samazinājies vismaz piecas reizes, savukārt ienākumu apjoms – vēl vairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti