Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ar mākslu pret prostatas vēzi

Atbalsta programma ukraiņu radošo profesiju pārstāvjiem

Atbalsta programma ukraiņu radošo profesiju pārstāvjus iepazīstinās ar Latvijas kultūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kaņepes Kultūras centrs organizē jaunu atbalsta programmu "Kolo" uz Latviju bēgļu gaitās atbraukušajiem ukraiņiem, lai iepazīstinātu ar Latvijas kultūru, demonstrētu filmas un rīkotu lekcijas.

Kaņepes Kultūras centrs aicina atsaukties Ukrainas kara bēgļus, radošo profesiju pārstāvjus, kuri nokļuvuši Latvijā un vēlas iepazīt Latvijas kultūru.

"Mēs uzsākam projektu, kas saucas "Kolo", kas ir mērķēts, lai apvienotu un radītu iespēju ukraiņu radošajiem cilvēkiem Latvijā: māksliniekiem, mūziķiem, grimētājām un citiem, ar mērķi savienot šos cilvēkus gan savā starpā, gan savienot un dot iespēju viņiem iepazīties ar Latvijas radošo vidi. Un tad mēs rīkosim tādus kopienas veidošanas pasākumus mēneša garumā, rādot viņiem latviešu filmas un ejot, satiekoties ar nozares profesionāļiem," skaidro Kaņepes Kultūras centra vadītājs Dāvis Kaņepe.

"Kolo" jeb "Aplis" būs kopēja atbalsta vieta visiem radošajiem ukraiņiem Latvijā. Tā tiek organizēta Eiropas Solidaritātes korpusa programmā, iestājoties par starpkultūru apmaiņu, izaugsmi un attīstību. Jauniešiem tā ir iespēja piedalīties jaunos projektos, kuri sniedz labumu kopienām ārvalstīs.

Uz Rīgu atbraukusī Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgā, kultūras projektu vadītāja Vira Protskiha (Ukraina) stāsta: ""Kolo" ukraiņu valodā nozīmē "aplis". Mēs šo vārdu lietojam, lai aprakstītu draugu apli, interešu apli. Ideja ir radīt šo apli ukraiņu māksliniekiem un radošiem cilvēkiem būt kopā un atbalstīt vienam otru. Mums ir pieteikušies dažādi vizuāli mākslinieki, mūziķi un performatori."

Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgais Konstantins Čornovs (Baltkrievija) atzīmē: "Man likās ļoti interesanti šis fakts, ka Latvijā ir lielākā dzīvojošo krievvalodīgo kopiena Eiropā un, kā jūs zināt, Baltkrievijā mums šī līdzāspastāvēšana un dzīvošana nav izvērtusies veiksmīga un laba, tāpēc man interesē pētīt un uzzināt, kādā veidā Latvijā  šīs divas kopienas sadzīvo. Es divus gadus jau dzīvoju migranta bēgļa statusā Viļņā, jo es biju spiests bēgt no Lukašenko režīma, tāpēc šis projekts man dod tādu iespēju uz gadu mazliet nostabilizēties, piezemēties."

Kā skaidro Dāvis Kaņepe, iepazīstinot ar Latvijas kultūru, Kaņepes Kultūras centrs cer uz Latviju atbraukušos ukraiņus "rosināt izprast to kontekstu, kādā viņi ir ieradušies. Cerams, ka tas nebūs mūžīgi, ka viņiem šeit būs jāpaliek, bet tomēr, dzīvojot šeit, tas ir svarīgi, lai viņi spētu integrēties un iejusties. Tas ir tas mūsu projekta virsmērķis."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti