Atbalsta latviešu mūzikas platformas naudas piešķiršanu citiem mērķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Cilvēktiesību komisijā 26.septembrī izteica atbalstu mūsdienu latviešu populārās mūzikas platformai paredzētās naudas piešķiršanai citiem mērķiem.

„Deputātu kvotās” šādas platformas izveidei bija piešķirti 130 tūkstoši eiro.

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere par latviešu mūzikas platformai paredzēto finansējumu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Iepriekš mediju uzrauga izsludinātajā konkursā par platformas izveidi uzvarēja „Radio SWH”, tomēr konkursa uzvarētājs atteicās no platformas veidošanas neparedzētu izmaksu dēļ. Tāpēc Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piedāvāja lielāko daļu – 100 tūkstošus piešķirt Latvijas Televīzijas ugunsdzēsības jautājumu risināšanai. Savukārt 30 tūkstošus padome piedāvāja atvēlēt mediju monitoringam priekšvēlēšanu laikā.

„Mēs šobrīd to [naudu] varam līdz gada beigām turēt un pēc tam atmaksāt atpakaļ valsts budžetā. Bet mēs gribētu lūgt šo naudu tomēr pārdalīt racionāli mūsu pašu vajadzībām," norāda NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere. "Un konkrēti šeit nākamā gada pieprasījumos prioritārajiem pasākumiem ir Latvijas Televīzijai ugunsdzēsības sistēmas nomaiņa, kas prasa 150 000 eiro."

"Mēs būtu pateicīgi, ja Saeimas Cilvēktiesību komisija atbalstītu, ka mūsu piedāvātajā variantā mums ir divas opcijas. Viena ir šī ugunsdzēsība Latvijas Televīzijai. Un otra vajadzība, ko mēs esam apzinājuši šajā mirklī, ir vēlēšanu monitorings sakarā ar Saeimas vēlēšanām. Jo ir gads pirms vēlēšanām. Kā mēs visi jūtam mediju telpā, tad vēlēšanu tuvums ir ļoti jūtams un arī būtu nepieciešams sekot līdzi un monitorēt, kas notiek elektroniskajos medijos,” skaidro Ķezbere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti