Rīta Panorāma

Baltijā pieaug inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19

Rīta Panorāma

ECT spriedumā pieļauj obligātu vakcināciju

Plāno vasaru ar cerību, ka kultūras pasākumi notiks. Saruna ar Renāti Prancāni

Arī šogad Rīgā netiks organizēti tradicionālie Līgo pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arī šogad Rīgā netiks organizēti ierastie liela mēroga Līgo svētki, kaut gan gaidāmi daži ielīgošanas pasākumi, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora padomniece kultūras jautājumos Renāte Prancāne.

Kā skaidroja Prancāne, Rīgā plānota plaša vasaras kultūras programma, kas tiks īstenota no 21. jūnija līdz 31. augustam vairāk nekā 30 pilsētas apkaimēs. “Turpinot jau iesāktās pandēmijas kultūras tradīcijas, tā arī ir iecerēta, ja var teikt pop-up rakstura, bez konkrētas notikuma vietas un laika, lai izvairītos no pulcēšanās riskiem," uzsvēra Prancāne. "Mēs ceram, ka tie būs dažādi pilsētvides noformējumi, skvēri, publiskās telpas, pop-up performances, izstādes uz ziņojumu stendiem, uz ietvēm, skatlogos. Dažādi audiogidi, piemēram, pastaigām. Dažādi veidi, kā mudināt cilvēkus pavadīt laiku ārā un piedzīvot Rīgas daudzveidīgo programmu, ko var piedāvāt šajā gadījumā mūsu nevalstiskais sektors.”

Šī vasaras kultūras programma tapusi, arī domājot par to, ka tradicionālus Līgo svētkus, kā rīdzinieki ieraduši svinēt, šogad nebūs iespējams organizēt, norādīja Prancāne. Viņa skaidroja: “Līdz ar to šis Līgo finansējums ir salikts kopā ar citiem finansējumiem no kultūras pasākumiem, kas šogad nevar notikt, lai radītu šo dažādo, laikā un telpā izstiepto programmu."

Ar aicinājumu piedalīties Rīgas vasaras kultūras programmas veidošanā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis ideju konkursu. Kopējais potenciālajiem rīkotājiem pieejamais finansējums ir 400 tūkstoši eiro.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

Saskaņā ar valdības atbalstīto luksofora principu par ierobežojumu mīkstināšanu varētu spriest, ja saslimstības rādītāji samazinātos līdz vidēji 200 gadījumiem uz 100 000 cilvēku 14 dienu laikā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti