Ārā no Rīgas! Kur doties un ko redzēt, iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle šonedēļ iesaka doties ārā no Rīgas – Cēsīs piedzīvot koncertu-veltījumu Andrejam Žagaram, Liepājā – Elīnas Garančas uzstāšanos, bet, ceļojot rakstnieka Paula Bankovska radītajā pasaulē – ielūkoties vienlaikus nākotnē un pagātnē.

“Ārā no Rīgas, ārā no Rīgas!” Man gribas saukt, kamēr vēl ir tik silts un jauks laiks, kamēr koncerti vēl nav aizliegti, kamēr mēs varam baudīt dzīvu mākslu.

Vāgneristi Cēsīs

Es aicinu jūs doties uz Cēsu koncertzāli Vidzemē, kur 10. oktobrī gaidāms koncerts par godu, manuprāt, vienam no harismātiskākajiem Latvijas operas direktoriem mūsu vēsturē Andrejam Žagaram. Viņu pieminot, dziedās “spēka balsis” Liene Kinča, Zanda Švēde, Aleksandrs Antoņenko – visi ''vāgneristi''.

Elīna Garanča Liepājā

Kur gan vēl doties? Protams, uz Liepājas “Dzintaru”, jo tur 10. oktobrī uzstāsies šī brīža izcilākā Latvijas operzvaigzne Elīna Garanča. Turklāt ne tikai Liepājas "Dzintarā", bet arī Latgales “Gorā”, kur viņa būs 13. oktobrī. Savukārt Latvijas Nacionālajā operā Garančas uzstāšanās gaidāma gada nogalē. Un vēl nākamā gada sākumā koncerts Nacionālajā teātrī ar Raimondu Paulu.

Elīna Garanča
Elīna Garanča

Nākotnes grāmata

Tā kā rudens vakari kļūst arvien garāki un tumšāki, ir vērts paņemt lasīt kādu biezāku grāmatu. Pāragri mūžībā aizgājušā Paula Bankovska grāmata “Pasaules vēsture” – mistiska, izsapņota, izfantazēta un galu galā uzrakstīta nākotnes grāmata. Fantastikas romāns, par ko var nobalsot arī sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” rudens balsojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti