Ar semināru atklās stāstniecībai kā kultūras mantojuma izpausmei veltītu rokasgrāmatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 15. jūnijā, norisināsies UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla “Stāstu bibliotēkas” seminārs “Stāstīšanas notikums: no stāstīšanas ikdienā līdz stāstnieku sarīkojumiem”.

Vienlaikus ar publikācijas “Stāstnieks. Kopiena. Kultūrtelpa” atvēršanas svētkiem pieredzē dalīsies divas ārvalstu stāstnieces - Karīna Tšolla no Austrijas un Karla Krausa no Vācijas, informēja UNESCO LNK komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

“Publikācija, kas tapusi UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīkla “Stāstu bibliotēkas” darbības rezultātā un sadarbībā ar aktīviem stāstniekiem visos Latvijas novados, būs kā rokasgrāmata esošajiem un topošajiem stāstniekiem un stāstniecības pasākumu organizētājiem, jo tajā tiek sniegti ieteikumi, kā veidot veiksmīgu sadarbību ar kopienu un stiprināt stāstniecības tradīcijas Latvijā. 

Turklāt publikācijā latviešu lasītāji tiek iepazīstināti ar stāstniecības tradīcijām citviet pasaulē, piemēram, Koprivšticas folkloras festivālu Bulgārijā, pansori muzikālā stāstījuma žanru Korejas Republikā, tibetiešu operu un Vajangas leļļu teātri Indonēzijā, kuras iekļautas UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstos,” skaidro UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Komunikācijas un informācijas sektora vadītāja Beāte Lielmane.

Seminārā Latvijas Stāstnieku asociācijas valdes locekle Māra Mellēna vēstīs par tēmu “Kā atšķirt stāstu no informācijas?”, kam sekos arī diskusija par aktualitātēm sadarbības tīkla ietvaros.

Lai iepazītu citu valstu pieredzi, stāstnieki no Latvijas tiksies ar divām ārvalstu stāstniecēm – Karlu Krausu no Vācijas un Karīnu Tšollu no Austrijas. Karla Krausa (Karla Krauß) ir no Vācijas dienvidaustrumiem, pirms pieciem gadiem pabeigusi stāstnieku kursus stāstnieku akadēmijā “Goldmund”, ar ko Latvijas stāstniekiem ir ilgstoša sadarbība. Savukārt Karīna Tšolla (Karin Tscholl) ir profesionāla stāstniece no Austrijas, Insbrukas, specializējusies dažādu pasaules tautu pasaku un nelielu tradicionālu tautas gudrību stāstīšanā vācu valodā un tiroliešu dialektā. Daloties savos stāstos, Karīna Tšolla apceļojusi 13 valstis un publicējusi septiņas pasaku grāmatas.

Seminārs norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Draugu telpā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00. Publikācija “Stāstnieks. Kopiena. Kultūrtelpa” pieejama elektroniskā formātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti