Ar platformas «Fold» atklāšanu sākas radošās darbības nedēļa «radi!2013»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas radošo industriju komunikācijas platformas "Fold" - interneta vietnes „fold.lv” atklāšanu 22.aprīlī sākas radošās darbības nedēļa „radi!2013”.

Radošās darbības nedēļas „radi!2013” ilgs no 22. līdz 28.aprīlim. Nedēļas ieskaņā plašākai sabiedrībai tiek prezentēta jaunā radošo industriju komunikācijas platforma "Fold". Tās mērķis ir atbalstīt radošās uzņēmējdarbības attīstību, uzturēt aktīvu dialogu starp radošo industriju nozares profesionāļiem, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par radošo industriju darbību un potenciālu. Komunikācijas platformas izveidi un uzturēšanu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija.

"Fold" izceļ labāko Latvijas un ārvalstu radošajās industrijās, lai palīdzētu uzzināt, saprast, iemācīties un sadarboties. "Fold" fokuss ir dizains un dizaina domāšana, jo tieši tajos platformas autoru komanda saskata radošuma un racionalitātes apvienošanos, kas vērsta gan uz kultūras vērtību pārmantojamību, gan ekonomiska potenciāla pilnvērtīgu izmantošanu. Patlaban lasītājiem jau pieejami pirmie raksti un informācija par aktuāliem pasākumiem. "Fold"saturs tiks veidots latviešu un angļu valdoā un regulāri papildināts. Ar laiku "Fold" tiks pievienotas jaunas sadaļas, kas palīdzēs labāk orientēties Latvijas radošo industriju uzņēmumu vidē, piedāvāt un atrast darbu un sadarbības partnerus.

"Fold" redaktore ir arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, bet komandu veido Miķelis Baštiks - dizaina studijas "Asketic" vadītājs; Toms Kokins - biroja "Arhiidea" vadošais arhitekts un urbānists; Edgars Zvirgzdiņš - dizaina studijas "Associates, Partners et Sons" vadītājs, Ilze Peipiņa - juriste, Ekonomikas ministrijas vecākā referente, Sandijs Ruļuks - grafikas dizaineris, aplikāciju "Berta" un "Froont" autors. Platformas veidotāji ir apvienojušies biedrībā “Forum of Latvian Design".

"Fold" izveidošana iezīmē jaunu pieeju Kultūras ministrijas projektu īstenošanā - platforma radīta nevis pilnīgi no jauna, bet gan apvienojoties trim ilgstoši pastāvējušiem pašiniciatīvas projektiem - DesignBlog, Plikums un Fine Young Urbanists. Šāds process nodrošina pēctecību un kompetenci interneta vietnes izveidē un ilgtspējā, kā arī to, ka ka radošo industriju pārstāvju vidū jaunā platforma ir patiesi gaidīta.

"Fold" veidotāji uzsver, ka ne mazāk svarīga par komunikāciju interneta vidē ir tikšanās klātienē, tādēļ jau kopš marta ir aizsākta izglītojošu pasākumu sērija "Unfolded", kurā radošo nozaru profesionāļi atklāj savas darba metodes un filozofiju. Ieskatu savā darba procesā līdz šim snieguši Sandijs Ruļuks un ilustrators Reinis Pētersons.

"Tieši pirms gada mums bija tikai vīzija un reizē stingra apņemšanās par to, ka arī Latvijā, tāpat kā Igaunijā, radošo industriju attīstībai ir nepieciešams valsts atbalsts. Šogad ar gandarījumu varam teikt, ka pirmie darbi jau izdarīti - izveidota speciāla mērķprogramma Valsts Kultūrkapitāla fondā ar 100 000 latu finansējumu, uz kuru varēs pieteikties jau aprīļa beigās, bet šodien atklājam radošajām industrijām veltītu informatīvo platformu, kas būs nozīmīgs atbalsta instruments ikvienam šīs jomas speciālistam," uzskata kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti