Kultūras rondo

Raibā lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus vēsture. Šogad pasākums nenotiks

Kultūras rondo

Pirmatskaņojumi Liepājā. Saruna ar Uģi Prauliņu un Edgaru Mākenu

Okupācijas muzejs atkal vērs durvis ar Ērika Vilsona monoizrādi “Mana Magadana"

Ar izrādi «Mana Magadana» Okupācijas muzejs atkal vērs durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas priekšvakarā Latvijas Okupācijas muzejs 12. jūnijā atkal vērs durvis apmeklētājiem, piedāvājot individuāli vai nelielās grupās apskatīt pagaidu ekspozīciju Raiņa bulvāri 7. Atvēršanas dienā muzejā notiks aktiera un režisora Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”, medijus informē muzeja pārstāvji.

Izrādē “Mana Magadana”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2018. gadā, Vilsons atklāj uz Sibīriju izsūtīto vecāku dzīvesstāstus, paša bērnības atmiņas un atgriešanos Magadanā kopā ar režisori Dzintru Geku.

Lai nodrošinātu skatītāju drošību un Kultūras ministrijas sanitārā protokola izpildi, izrādi varēs noskatīties 30 cilvēki.

Muzejs kā pateicību šo iespēju dāvinās cilvēkiem, kuri pēdējā laikā nodevuši muzeja krājumā piemiņas lietas vai snieguši video liecības.

Arī citu apmeklētāju uzņemšanā Okupācijas muzejs ir ieviesis būtiskus drošības pasākumus. Ierastā septiņu dienu darba laika vietā muzejs pagaidām būs atvērts no otrdienas līdz sestdienai laikā no pulksten 11.00 līdz 15.00. Paredzēts, ka muzejā vienlaikus nevarēs atrasties vairāk par 25 apmeklētājiem, bet gidu vadītajās ekskursijās latviešu, angļu un krievu valodā varēs piedalīties ne vairāk kā četri cilvēki.

Līdzīgi kā citi Latvijas muzeji, arī Okupācijas muzejs iesaistījies Latvijas Muzeju biedrības iniciētajā kopējā informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad, kuras ietvaros muzeja telpās tiks izvietoti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas aicina apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu muzeja apmeklējumu. Tāpat muzejs veiks sanitārajā protokolā noteiktos telpu dezinfekcijas pasākumus un nodrošinās apmeklētājus ar roku dezinfekcijas līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti