Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" pavasara balsojums

Kultūras ziņas

Valsts finansējumu saņem 19 filmas

Muzeji vienojas kampaņā #TiekamiesTagad

Ar informatīvo kampaņu #TiekamiesTagad muzeji sāks vērt durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ, sākot ar 13. maiju, Latvijas muzeji sāks pakāpeniski vērt durvis apmeklētājiem, īstenojot kopīgu informatīvo kampaņu #TiekamiesTagad, medijus informēja Latvijas Muzeju biedrības pārstāvji.

Apmeklētāju ērtībai daudzos Latvijas muzejos būs izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas veidoti kā palīgs valstī noteiktā sanitārā protokola prasību izpildei. Tāpat platformā muzeji.lv iedzīvotāju ērtībai regulāri tiks apkopota informācijas par apmeklējumu ierobežojumiem, atvērtajiem muzejiem un to piedāvājumiem.

Muzeji drīkst vērt durvis, ievērojot muzeju nozarei izstrādātu sanitāro protokolu. Apmeklētāji tiek lūgti apmeklēt muzeju, ja tiem nav saslimšanas simptomu. Muzejā ir jāievēro 2 metru distance no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos. Muzejiem jānodrošina apmeklētājiem iespēja mazgāt rokas ar ziepēm vai dezinficēt rokas. Apmeklētāji tiek aicināti ar sapratni pieņemt, ja kāda no skārienjūtīgajām virsmām ar informāciju šobrīd nebūs pieejama drošības apsvērumu dēļ, kā arī visi tiek aicināti ievērot muzeju norādes par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu telpās un atsaukties darbinieku aicinājumiem.

“Muzeji sanitārā protokola prasības uztver ļoti nopietni. Tomēr vienbalsīgi izvēlētais tēmturis #TiekamiesTagad arī apliecina tās ilgas un entuziasmu, ar kādu muzeji gaida atkal redzēšanos ar saviem apmeklētājiem gan uzziedējušajās ārtelpu ekspozīcijās, gan sagatavotajās, bet dažviet pat neatklātajās izstādēs, gan uzspodrinātajās pastāvīgajās ekspozīcijās. Šīs nedēļas lēmumam ir arī simboliska nozīme, jo ik gadu šajā laikā muzejiem pievērsta pastiprināta uzmanība – 16. maijā būtu notikusi Muzeju nakts, bet 18. maijs ir vispasaules Muzeju diena”, stāsta kampaņas iniciatore Elīna Vikmane.

Informācija par to, kuri muzeji, spējot izpildīt valstī noteiktās prasības, ir atvērti apmeklējumam, muzeju piedāvājumus, darba laiku, iespējām iegādāties biļetes klātienē vai attālināti, būs pieejama katra muzeja vietnēs un sociālajos tīklos, kā arī tiks apkopota kopējā platformā muzeji.lv.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās, vienlaikus nosakot, ka dalībnieku skaits tajos nedrīkst būt lielāks par 25 personām. Ilgums iekštelpās organizētos pasākumos nedrīkst pārsniegt trīs stundas un starp pasākuma dalībniekiem nodrošināma divu metru distancē, kā arī dezinfekcijas līdzekļu pieejamība pasākuma norises vietā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti