Ar Daugavpili saistītu mākslinieku darbus eksponēs uz bijušās Paņevežas viesnīcas fasādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 7.septembrī, Lietuvas pilsētā Paņevežā uz bijušās Paņevežas viesnīcas fasādes tiks atklāta neparasta ekspozīcija, kas veltīta deviņiem izciliem Daugavpilī dzimušiem vai ar Daugavpili cieši saistītiem māksliniekiem.

Idejas autors un ekspozīcijas kurators ir Albins Vološkevičus, kurš ar Paņevežas domes atbalstu un sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpili izvēlējušies kā pirmo sadraudzības pilsētu, kuru prezentēt ar saukli „Daugavpils ir māksla”.  

Rotko centra pārstāve Zane Melāne informē, ka “Paņevežas pilsēta iecerējusi realizēt projektu, kura laikā ar mākslas un kultūras izteiksmes līdzekļiem Paņevežas pilsētas iedzīvotājus un viesus iepazīstinās ar sadraudzības pilsētām citās valstīs”.

Zane Melāne: Par mākslas akciju Paņevežā
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

“Pirmā sadraudzības pilsēta, ko Paņeveža ir izvēlējusies, ir Daugavpils Latvijā. Uz bijušās viesnīcas fasādes pilsētas svētku ietvaros izvietos izcilu daugavpiliešu vai ar Daugavpili cieši saistītu mākslinieku darbus vai darbu fragmentus, kas izpildīti lielformāta drukā. Savdabīgajā āra ekspozīcijā būs skatāmi Marka Rotko, Pētera Martinsona, Aijas Meistars, Silvas Veronikas Linartes, Sigurda Vīdzirkstes, Oskara Jansona, Leonīda Bauļina, Valdas Mežbārdes un Izabelles Krolles darbi,” stāsta Melāne.

“Ekspozīciju „Zvaigznājs” veido mākslinieku grupa, kurā daudzas atsevišķas zvaigznes veido vienu veselumu, stāstot par pagātni tagadnē, un tas ir vēl viens apliecinājums Daugavpils pilsētas sauklim par to, ka „Daugavpils ir māksla”. Ekspozīcija Paņevežas pilsētā būs skatāma līdz nākamā gada pavasarim.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti