Apmeklētājiem atkal atvērta Raiņa un Aspazijas vasarnīca Majoros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc divarpus gadu rekonstrukcijas šodien durvis apmeklētājiem ver Raiņa un Aspazijas vasarnīca Majoros, Pliekšāna ielā 5/7. Tā ir māja, kur Rainis un Aspazija pavadīja vasaras no 1926. līdz 1929.gadam un kur Rainis aizgāja mūžībā.

Mājā jau kopš četrdesmito gadu beigām bijis Raiņa muzejs, bet kārtīgu remontu koka nams nebija redzējis kopš sešdesmitajiem gadiem. Tagad gan nostiprināti mājas pamati, jumts un sienas, gan muzejs ieguvis jaunu vizuālo tēlu, autentiskas memoriālās telpas apvienojot ar mūsdienīgu ekspozīciju, kuru kopā ar dizaina biroju „H2E” veidojusi muzeja ilggadējā vadītāja Astrīda Cīrule.

„Droši vien paies kāds mirklis, kamēr mēs paši pie visa pamazām pieradīsim. Bet, kas attiecas, pirmkārt, uz ekspozīciju, man ļoti patīk, kā šajā mazajā telpiņā ir atrasts akcents tiem nedaudzajiem priekšmetiem un ļoti koncentrētā izstādītē var iziet cauri abu dzejnieku dzīvēm. Man patīk gan Rainis, kurš piemiedz ar aci, gan pludinošie teksti pie „karaļpāra” vainadziņiem. Un ar memoriālajām telpām, tur jau mākslinieki ir strādājuši ar ļoti lielu pietāti pret visu, kas ir bijis. Protams, ka viņi ir veidojuši arī visas sabiedriskās telpas – zāli, ieeju, recepciju…” klāsta Cīrule.

Muzejs  Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros strādās no otrdienas līdz sestdienai no desmitiem līdz pieciem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti