Kultūras ziņas

Leļļu teātrī būs izrādes pieaugušajiem

Kultūras ziņas

Mihails Barišņikovs kļuvis par Latvijas pilsoni

Apbalvoti labākie kultūrizglītības pedagogi

Apbalvoti labākie kultūrizglītības pedagogi un audzēkņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 27.aprīlī godināja izcilākos kultūrizglītības pedagogus. Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) atzinības zīmes pasniedza pieredzējušajai un uzņēmīgajai Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas baletdejotāju skolotājai Regīnai Kaupužai un vienam no Latvijas klarnetistu saimes pīlāriem – Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas pedagogam Gunāram Kļaviņam.

Cimzes balvas ieguvēja Rīgas horeogrāfijas vidusskolas pedagoģe Regīna Kaupuža līdz šim 42 gadus ilgajā darba mūžā izaudzinājusi nozīmīgu daļu Latvijas baleta mākslinieku. Pati izdejojusi daudz spilgtu baleta lomu, saņēmusi vienu no valsts augstākajiem apbalvojumiem – Atzinības krustu. Šodien kārta balvai par izcilību pedagoģijā. Viņas tagadējās skolnieces novērtē skolotājas stingro un vienlaikus sirsnīgo raksturu.

"Viņa, pirmkārt, ļoti aktīva, viņa vienmēr mums stundās dod ļoti daudz padomu, ko mēs nākotnē varēsim izmantot, kā arī viņa ir ļoti labs padomdevējs ikdienas dzīvē," saka Samanta Kirsānova.

"Ja man nebūtu tik talantīgu audzēkņu, tad nebūtu laikam šāds novērtējums," uzsver Cimzes balvas laureāte Regīna Kaupuža.

Ziņa, ka saņems īpašo apbalvojumu, Kaupužu pārsteigusi. Savu darbu darot ne atzinības dēļ. Citādāk savu dzīvi skolotāja iedomāties nevar.

"Šī ir ļoti nozīmīga balva, jo tad, kad cilvēks ir pedagoģijā, viņš jau tur nevar strādāt, viņam tur ir jādzīvo. Tas ir viņas dzīvesveids. Ja to atzīst un novērtē, tad, jā, es domāju, ka šī ir visaugstākā balva," saka Kaupuža.

Džentlmeniski dodot priekšroku dāmai, otrs Cimzes balvas saņēmējs ir klarnetes spēles skolotājs Gunārs Kļaviņš. Viņš esot izskolojis lielāko daļu Latvijas klarnetistu saimes. No pusgadsimta ilgā darba mūža 45 gadus viņš aizvadījis un turpina strādāt Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Tur viņš vada Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles nodaļu. Viņa skolēni lepojas ar vadošo mūziķu statusu Latvijas profesionālajos orķestros un ansambļos. Skolēnu panākumi, viņaprāt, arī ir precīzākais pedagoga darba mērs.

"Ja jau tu pēc gadiem redzi, ka audzēkņi ieņem nozīmīgas vietas savā profesijā, strādā, protamas, tas ir tas pamatgandarījums, ka jā - bija labi," saka Cimzes balvas laureāts Gunārs Kļaviņš.

Pateicības diplomus, kultūras ministres rokas spiedienu un kopīgu foto šodien saņēma arī vairāk nekā 100 kultūrizglītības skolu audzēkņu un viņu skolotāju, kas guvuši starptautiska mēroga panākumus.

Pilns laureātu saraksts šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti