Kultūras ziņas

Atsāk filmēt "Mātes pienu"

Kultūras ziņas

Aicina pieteikties sarunu festivālam "Lampa"

Sumināti "Liepājas kultūras balvas" laureāti

Apbalvoti aizvadītā gada Liepājas nozīmīgākie kultūras notikumi un personības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. februārī norisinājās “Liepājas Kultūras balva 2020” svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tika godināti desmit aizvadītā gada nozīmīgākie un spilgtākie kultūras notikumi un personības, informēja pašvaldības pārstāvji.

Kā nozīmīgākais pērnā gada Liepājas kultūras dzīves notikums atzīta Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles atjaunošana – kultūras gada balvu par Liepājas sakrālā mantojuma saglabāšanu saņēma Liepājas Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskā draudze.

Ar apbalvojumu ''Liepājas Kultūras balva 2020'' tika godināti:

  • “Spēlmaņu nakts” ceremonijas radošā komanda par ceremonijas asprātīgu, iespaidīgu un augstvērtīgu īstenošanu Liepājā;
  • Karīna Tatarinova par radošo darbību un ieguldīto enerģiju saturiski vērtīgu kultūras projektu īstenošanā;
  • Biedrība “Kultūras centrs Wiktorija” par kultūras notikumu organizēšanu un to plašas pieejamības nodrošināšanu interneta tiešraidēs pandēmijas laikā;
  • SIA “Rozīņu Rezidence” par jaunas kultūras un tūrisma pērles – ekskursijas “Siļķu brāķa noslēpums” radīšanu;
  • Egons Peršēvics par skulptūras “Karostas nāra” izveidi un atraktīvu tās eksponēšanu Liepājas ostas akvatorijā pie Ziemeļu mola;
  • SIA “Liepājas teātris” par mākslinieciski izaicinošās un tehniski sarežģītās vizuāli muzikālās izrādes “Dēmōns” iespaidīgo realizāciju;
  • Kristīne Brīniņa par izcilu netradicionālas teātra izrādes formas – interaktīvas pastaigas “Upe” īstenošanu;
  • SIA “Liepājas Leļļu teātris” par radošo drosmi, izaugsmi un sasniegumiem, izveidojot inovatīvus, laikmetīgus jauniestudējumus dažādām mērķauditorijām;
  • Liepājnieku simpātijas balvu saņēma SIA “You Are Events” par jaunu iniciatīvu – pasākuma “Festivāls Liepājā” organizēšanu.

Šogad, Liepājas Kultūras balvas pasniegšanas 10 gadu jubilejā, apbalvojuma ceremoniju varēja vērot un just līdzi ikviens Liepājas kultūras atbalstītājs visā pasaulē. Kā uzsvēra organizatori – laikā, kad klātienē satikties nav iespējams, Liepājas Kultūras pārvalde radīja veidu, kā godināt kultūras pārstāvjus, kas ar savu neatlaidību un talantu ir priecējuši liepājniekus un pilsētas viesus. Ceremonijas koncepciju veidoja Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar režisoru Mārtiņu Kalitu, dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci un video mākslinieku Andri Vētru. Ceremonijas norisi paspilgtināja Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Jānis Dreiblats un Kintija Stūre.

“Aizvadītais 2020. gads bija izaicinošs, tomēr radošās nozares pārstāvji atrada jaunus un radošus veidus, kā Liepājas kultūras dzīvei augstvērtīgi un daudzveidīgi turpināties neapstājoties. Esmu gandarīts, ka balvas pasniegšanas 10 gadu jubilejā mēs kopā esam radījuši svētkus, kas ar lielu pateicību un cieņu godina cilvēkus, kuri par spīti visiem sarežģījumiem, ir bagātinājuši Liepājas kultūru. Nenoliedzami, mēs visi ilgojamies pēc kultūras baudīšanas klātienē. Skatītājs zālē, aktieris, mūziķis uz skatuves. Vairāk nekā jebkad esam pārliecinājušies, ka kultūra ir un vienmēr būs svarīga un neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa. Paldies visiem nominantiem un laureātiem, ka spējāt tik sekmīgi pielāgoties apstākļiem. ''Liepājas Kultūras balvas 2020'' sadalījums ir apliecinājums tam, ka vienmēr ir veids, kā radīt koncertus, izrādes, mākslas darbus, pat ja visam ir jānotiek citādāk, nekā ierasts” sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības saņēma mākslinieka Roberta Mežaiņa izgatavotās statuetes. Papildus apbalvojumiem 4200 eiro lielo naudas balvu fondu ''Liepājas Kultūras balvas 2020'' žūrijas komisija lēma sadalīt četru laureātu starpā. Naudas balvas saņēma Karīna Tatarinova (1000 eiro), biedrība “Kultūras centrs Wiktorija” (1200 eiro), Egons Peršēvics (1000 eiro) un Kristīne Brīniņa (1000 eiro).

Kopumā šogad tika saņemti 44 pieteikumi mākslas, literatūras, mūzikas, teātra un citās nozarēs, izvirzot gan radošu apvienību iniciatīvas, gan individuālus sasniegumus, kuri veicinājuši kultūras dzīves kvalitāti un Liepājas atpazīstamību, kā arī radījuši jaunas, radošas un inovatīvas idejas Liepājas pilsētas kultūras jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti