Antra Dreģe: VEF Kultūras pils koncertu piedāvājumos meklējam savu redzējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Palīdzēt klausītājiem dzirdēt jaunu, kvalitatīvu mūziku, bet mūziķu grupām rast iespēju satikties ar jaunu auditoriju – to veiksmīgi savos projektos risina VEF Kultūras pils, piedāvājot plašu un savdabīgu programmu.

"Māja atdzimusi fiziskā veidolā brīnišķīgi. Un arī saturiski cenšamies veidot  interesantu, pievilcīgu un ļoti dažādu,” Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo” atzīst VEF Kultūras pils mākslinieciskā vadītāja Sandra Zandberga.

"Par pasākumiem jāsaka, ka VEF Kultūras pils telpas ir ļoti pieprasītas, aizņemta katra diena. Daudzi producenti un organizatori nāk ar saviem piedāvājumiem. Visā raibajā piedāvājumā ir jāatrod sava seja. Tie ir piedāvājumi, ko paši radām,” saka Zandberga.

VEF Kultūras pils projektu vadītāja Antra Dreģe atzīst, ka daudzi no sapņiem, kas sapņoti, pirms durvis apmeklētājiem vēra atjaunotā VEF Kultūras pils, ir realizējušies.

"Programmā ir divi pašu veidoti koncertcikli "VEFJazz Club” un "Come prima”, kamermūzikai veltīts koncertcikls,” stāsta Antra Dreģe.

Dreģe arī norāda, ka koncertprogrammu veidošanās prasa daudz klausīties gan koncertus, gan ierakstus, kā daudz laika pavadīt pārrunās, lai izvērtētu, vai piedāvātais atbilst virzienam, ko vēlas iet VEF Kultūras pils.

„Mēs cenšamies veidot programmu, kas ir atšķirīgā no tā, kas pieejama citās koncertzālēs,” norāda Dreģe. „Meklējam savu nišu, savu redzējumu, kas piestāvētu šīm telpām un turpinātu līniju, ko esam noteikuši kā abreviatūras VEF jauno tulkojumu ''Vērtības elegantā formā''. Mēs vēlētos šajā līnijā ietilpt ar saviem jaunajiem produktiem, ja tā var teikt.”

Zandberga uzskata, ka svarīgākais ir orientēties uz vērtīgo, ne tikai to, kas piepilda zāli.

Dreģe ir gandarīta, ka VEF Kultūras pils apmeklētāju kopiena aug un cilvēki arvien atgriežas no koncerta uz koncertu.

To noteikti var teikt par džeza mūzikas koncertu ciklu. Bet kamermūzikas ciklā vienmēr ar māksliniekiem sarunājas muzikologs.

Baudīt "VEF Jazz Club” cikla koncertu var jau šovakar, 14.martā, - uzstāsies dāņu kontrabasista Keneta Dāla Knudsena un latviešu pianista Krista Saržanta džeza kvintets.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti