Rīta Panorāma

Amatierteātru svētki

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingunu Sudrabu un Andreju Judinu

Intervija ar Andreju Žagaru

Andrejs Žagars: Es gribētu atkal vadīt kādu lielāku koncertinstitūciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda” dibinātājs Andrejs Žagars intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzīst, ka gribētu atkal vadīt kādu lielāku koncertinstitūciju.

"Es negribu noliegt, ka es atkal gribētu vadīt kādu lielāku koncertinstitūciju. Man būs izvēle. Pašlaik ir arī viens piedāvājums ārpus Latvijas," intervijā saka Andrejs Žagars, atklājot, ka piedāvājums nācis no Latvijas kaimiņvalsts.

Jau vēstīts, ka Andrejs Žagars līdz 2013.gada septembrim bija Latvijas Nacionālās operas direktors. Viņa atlaišana no amata izraisīja arī tā laika kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes demisijas pieprasījumu.

Tā paša gada oktobrī jau bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā uz vakanto operas valdes locekļa amatu nepieteicās.

2016.gadā Andrejs Žagars dibināja savu fondu.

"Pēc aiziešanas no operas man joprojām ir ambīcijas uz kādiem vērienīgiem projektiem," fonda dibināšanas preses konferencē norādīja Andrejs Žagars, atklājot, ka viņa lielākais sapnis ir izveidot mākslu festivālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti