Amatu pamet Marka Rotko centra vadītājs Burunovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien Daugavpils dome nolēma atbrīvot no amata Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītāju Alekseju Burunovu, kurš centru vadījis kopš tā izveidošanas, noskaidroja aģentūra LETA.

Burunovs pats lēmis atstāt centra vadību. Viņš aģentūrai LETA pauda, šī būs iespēja sevi apliecināt jaunākiem kandidātiem.

"Gadi iet uz priekšu, jādomā par otras dzīves pusi, kad vairāk jāatpūšas, nevis jāstrādā. Tagad varēšu iet uz izstādēm, koncertiem, man ir bērni, mazbērni," savu lēmumu pamatoja centra vadītājs, kurš šodien aizvada pēdējo darba dienu.

Burunovs apgalvoja, ka nav izjutis spiedienu no kāda, lai arī iepriekš, kad pie varas domē bijuši citi politiskie spēki, domes vadība esot aicinājusi viņu izskatīt iespējas amatu pamest.

Marka Rotko centra vadītājs Aleksejs Burunovs par aiziešanu no amata
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Burunovs Latvijas Radio apliecina, šāds lēmums izdarīts apzināti, un, ka jādod vieta jauniem cilvēkiem. Šobrīd par vadītāju Marka Rotko mākslas centrā iecelts viņa vietnieks Māris Čačka. Aleksejs Burunovs telefonintervijā stāsta, ka šobrīd nekāds politisks spiediens uz viņu nav izdarīts, lai arī neslēpj, ka iepriekš mājieni par aiziešanu ir izteikti.

“Es pats pieņēmu šādu lēmumu. Jā, kādreiz bija politisks spiediens, tas bija Eigims un Zdanovskis, bet tagad gan neviens mani nespieda. Tas ir mans personisks lēmums. Es jau septiņus gadus strādāju. Jādod vieta citiem cilvēkiem, jauniem cilvēkiem,” teica Burunovs.

Savulaik centra vadītājs bijis arī Saeimas deputāts, pārstāvot tagadēja pilsētas mēra Andreja Elksniņa partiju "Saskaņa", taču politikai pievērsties vairs neplāno. Par to, vai nākotnē pieņems kādu citu profesionālo izaicinājumu, viņš pašlaik nebija gatavs runāt, jo "nekad nesaki nekad".

Burunovs neslēpa, ka par nākamo centra vadītāju labprāt redzētu savu vietnieku Māri Čačku, kurš, līdz netiks apstiprināta jauna amatpersona, būs vadītāja pienākumu izpildītājs. Arī pārējais kolektīvs - gan tehniskie, gan radošie darbinieki, pēc Burunova teiktā, ir savas jomas profesionāļi, un darbu viņš var pamest ar vieglu sirdi.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2012.gadā Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu par pilsētas pašvaldības iestādes "Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs" izveidi. 

Līdz ar centra atklāšanu Daugavpils kļuva par pirmo vietu Austrumeiropā, kur varēja aplūkot Rotko darbu oriģinālus. Tajā var aplūkot arī dažādas citas mākslas ekspozīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti