Aktieris Jēkabs Reinis: Esmu zemes cilvēks ar avantūrista garu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

„Zemes cilvēks ar avantūrista garu, kam šad tad patīk padarīt pozitīvas palaidnības” – tā par sevi saka aktieris Jēkabs Reinis. Šonedēļ viņš saņēma „Lielā Kristapa” balvu kā labākais aktieris par galvenās lomas tēlojumu seriālā „Sarkanais mežs”.

Viņam bijusi strauja, pat žilbinoša karjeras attīstība. Tikai šajā pavasarī viņš absolvēja Kultūras akadēmiju, bet jau nospēlējis divas nozīmīgas kino lomas, kā arī atveido Uldi Nacionālā teātra izrādē „Pūt, vējiņi!”, par kuru izvirzīts „Spēlmaņu nakts” balvai. Kopš 2018. gada rudens Jēkabs Reinis ir Nacionālā teātra štata aktieris.

Intervija ar aktieri Jēkabu Reini
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Dienu pēc „Lielā Kristapa” balvas ceremonijas Latvijas Radio aicināja Jēkabu Reini uz sarunu. Tā notika Nacionālajā teātrī, kad aktieris tikko bija nospēlējis Marģera Skujenieka lomu izrādē „Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris”. Todien viņam bija ļoti saspringts darba grafiks, jo, svētkus gaidot, valsts dibināšanai veltītā izrāde tika spēlēta trīs reizes dienā ar nelielām atelpas pauzēm.

Reinis pateicās visiem, kas devuši viņam šo iespēju parādīt sevi, un atzina, ka tālāk “sekoja milzīgs darbs un atbildības sajūta, un vēlme sniegt labāko, ko es varu dot”  

Viņš atzina, ka, pateicoties lomām seriālā “Sarkanais mežs” un filmā “Dvēseļu putenis”, viņam bijusi iespēja iepazīt vēstures posmus Pirmā pasaules kara un Otrā pasaules kara laikā. Viņš vienmēr interesējies par vēsturi, bet “šoreiz biju spiests padziļināti interesēties”, un bijis arī daudz atklājumu.

Reinis stāstīja, ka iepriekš īsti nezinājis, ka tēva vectēvs un viņa brāļi bija strēlnieki, kuri pēc tam Sēlijas novadā dabūjuši zemi, un izrādījās, ka mammas tēvs bija Latvijas armijas virsnieks, bet viens radinieks bijis leģionārs, kurš pēc tam caur Vāciju devies uz Angliju.

Reinis stāstīja, ka pats sevi uzskata vairāk par “zemes cilvēku”, kuram gan piemīt arī avantūrista gars; tas ir, “bet esmu iemācījies to kontrolēt”.

Jēkabs Reinis arī atklāja, ka, lai gan pašlaik viņš spēlē nopietnas lomas, viņš ļoti cer, ka būs arī kāda komiska un asprātīga loma un varēs izsmieties kopā ar skatītājiem un kolēģiem.   

Savukārt valsts svētkos viņš novēl visiem novērtēt to, kas mums ir dots, jo tik daudzi ir atdevuši dzīvību par mūsu valsti. “Man ir pārliecība, ka manai un jaunākai paaudzei ir dzimtenes izjūta, būtiski izprast to, ka šī ir vienīga vieta pasaulē, kur ir mūsu īstās mājas un kur esam gaidīti,” sacīja Reinis.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti