Aktieriem Jurim Bartkevičam un Baibai Brokai pasniegs Žaņa Katlapa balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

14. oktobrī izcilā aktiera, režisora un teātra pedagoga Žaņa Katlapa 115. jubilejā Durbes pilī svinīgi tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva "Par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē", informēja Tukuma muzeja pārstāvji.

Šogad Žaņa Katlapa balvu saņems Dailes teātra un kino aktieris Juris Bartkevičs par izcilu sniegumu Latvijas teātros, kā arī īpaši par Antona Benjamiņa lomu seriālā "Emīlija. Latvijas preses karaliene" un Jaunā Rīgas teātra un kino aktrise Baiba Broka, kas balvu saņems par izcilām lomām Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī Latvijas kinofilmās, jo īpaši seriālā "Emīlija. Latvijas preses karaliene".

Tukuma novadam ir cieša saistība ar laureātu attēlotajiem varoņiem: Benjamiņu ģimenei piederēja un joprojām pieder Valdeķu muiža. Savukārt balvas pasniegšana notiks Durbes pilī, kas kādreiz bija Raiņa īpašums un kurā uzturējās arī Aspazija, kuras lomu Jaunajā Rīgas teātrī Ingas Ābeles lugā "Aspazija. Personīgi" iemiesoja Baiba Broka.

Pasākumā muzicēs čellists un komponists Kārlis Auzāns, kas ir arī seriāla "Emīlija. Latvijas preses karaliene" mūzikas autors.

Laureāti saņems naudas prēmiju, kā arī simbolisku balvu, ko tradicionāli veido metāla mākslinieks – kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir arī aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.

Žaņa Katlapa balvu iepriekš saņēmuši: Māra Zālīte, Ināra Slucka, Harijs Gulbis, Alvis Hermanis, Inga Ābele, Māra Ķimele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Sigvards Kļava, Uldis Dumpis, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Arturs Skrastiņš, Lāsma Kugrēna un Edmunds Freibergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti