AKKA/LAA vienojas ar «Youtube» par autoratlīdzībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Biedrība “Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība” (AKKA/LAA) 18.martā izplatījusi paziņojumu, ka ir parakstījusi līgumu ar “Youtube”, kas ļaus saņemt autoratlīdzību par šajā interneta vietnē izmantotajiem autordarbiem.

Noslēgtais līgums ļaus biedrības pārstāvētajiem dziesmu autoriem un komponistiem turpmāk saņemt autoratlīdzību par savu reģistrēto darbu izmantojumu interneta vietnē “Youtube”.

AKKA/LAA paziņojumā teikts, ka noslēgtā vienošanās nodrošinās “Youtube” lietotājiem iespēju legāli izmantot vietnē pieejamos mūzikas darbus gan audio, gan video ierakstos.

Darbu izmantojuma un autoratlīdzību administrēšanas procesu nodrošinās Ziemeļvalstu Autortiesību aģentūra (NCB), ar kuru AKKA/LAA sadarbojas, licencējot muzikālu darbu izmantojumu mehāniskā ierakstā.

NCB (Nordisk Copyright Bureau) ir Ziemeļvalstu Autortiesību aģentūra, kas apvieno Ziemeļvalstu un Baltijas autortiesību organizācijas, kuras administrē muzikālu darbu izmantojumu mehāniskā ierakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti