Akcijā «Top Latvijas Likteņdārzs. Stāsti par vectēviem» saziedoti 50 045 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šī gada Latvijas Televīzijas, nodibinājuma “Kokneses fonds” un laikraksta “Latvijas Avīze” ziedojumu akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs. Stāsti par vectēviem” no jūnija sākuma līdz 31. jūlijam Likteņdārza darbu turpināšanai tika savākti 50 045 eiro.

“Cilvēku atbalsts vēlreiz apliecina, cik nozīmīga Likteņdārza ideja ir daudziem Latvijas iedzīvotājiem un latviešiem visā plašajā pasaulē. Šogad Likteņdārzā plānots vēl daudz darbu un pasākumu – turpināsim daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas, Lielā kalna būvniecības un draugu alejas iebruģēšanas darbus un ar Rotari klubu atbalstu izbūvēsim vienu no amfiteātra tiltiem. Likteņdārza svinīgais atklāšanas pasākums iecerēts Latvijas simtgades svētku ietvaros – nākamajā gadā, taču dārzs arī turpmāk būs jāuztur un jāattīsta par skaistu vietu, kur pulcēties gan atceres, gan svētku dienās, kur doties pastaigās ar ģimenēm un ko rādīt mūsu zemes viesiem,” norāda “Kokneses fonda” valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Šogad akcijas laikā pirmo reizi bija iespēja ziedot ar “Mobilly” telefonā. Tradicionāli darbojās ziedojumu tālrunis, un cilvēki izmantoja iespējas ziedot uz norēķinu kontu, "PayPal" un arī Likteņdārzā uz vietas. Šajā laikā Likteņdārza draugu alejai www.draugiem.lv tika reģistrēti arī 1 318 bruģakmeņi, kas veido ap trīs metrus no ceļa.

Šovasar ar AS “Latvijas gāze”, SIA “Lattelecom”, SIA “Samsung Electronics Baltics” un Jaunrades fonda atbalstu tika atklāta pirmā digitālā Likteņdārza ekspozīcija "Liktens gāte" – to veido 12 simboliskas informatīvas pieturas, kas stāsta par nozīmīgākajiem Latvijas vēstures notikumiem 20. gadsimtā. Pateicoties modernajām tehnoloģijām un digitālajai ekspozīcijai, Likteņdārzs kļuvis vēl draudzīgāks tā apmeklētājiem. Plašākam priekšstatam attiecīgo vēstures notikumus papildina cilvēku dzīvesstāsti, kas iepazīstami mobilajās ierīcēs.

Nozīmīgu atbalstu sniegusi SIA “Lattelecom”, dāvinot WiFi ierīkošanu Likteņdārza un "Liktens gātes" ekspozīcijas teritorijā. Šobrīd ikvienam dārza apmeklētājam ir pieejams bezmaksas internets bez datu apjoma ierobežojuma, kas ļaus interaktīvā veidā iepazīt ''Liktens gātes'' vēstures un stāstu materiālus.

Akcijas rīkotāji aicina Likteņdārzu atbalstīt arī turpmāk, ziedojot uz „Kokneses fonda” norēķinu kontu (reģistrācijas numurs: 40008092535, konts LV10UNLA0050006878844, AS „SEB banka”) vai izmantojot "PayPal" mājaslapā www.liktendarzs.lv, kā arī pasūtot bruģakmeni ar savu vārdu, uzvārdu vai bez tā www.draugiem.lv/liktendarzs.

5.augustā Likteņdārzā notiks radošās darbnīcas „Sajūtu diena”, 9. septembrī - “Ābolu balle” un 18. novembrī - saulrieta sagaidīšana Likteņdārza amfiteātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti