Kultūras ziņas

Muzeja sirds atgriežas mājās

Kultūras ziņas

Ziemas atmosfēras Riharda Zaļupes albumā

Kino iespējas Nacionālajā bibliotēkā

Aizsāk iniciatīvu «Normunda Naumaņa draugi lasa, skatās, klausās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Audiovizuālajā lasītavā sākta jauna, regulāra iniciatīva - "Normunda Naumaņa draugi lasa, skatās, klausās". Tagad bibliotēkā iespējams noskatīties nupat ar ASV kinoakadēmijas balvu "Oskars" apbalvoto Alehandro Gonsalesa Injaritu filmu "Cilvēks, kurš izdzīvoja".

Kino kritiķe un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, kura savulaik ar kultūras procesu kritiķi Normundu Naumani dedzīgi diskutējusi par potenciālajiem kino balvu saņēmējiem, uzskata, ka tieši šī filma būtu bijusi Normunda Naumaņa favorīts.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas audiovizuālajā lasītavā tagad pieejamas arī agrāk uzņemtas Alehandro Gonsalesa Injaritu filmas. Tāpat Naumaņa grāmatplaukts papildināts ar grāmatu izlasi par "Oskara" balvas vēsturi.

Normunda Naumaņa biedrība arī izsludinājusi pieteikšanos Normunda Naumaņa veicināšanas balvai jaunajiem kritiķiem. Tai var pieteikties pretendenti, kuri nav vecāki par 27 gadiem. Kultūras norišu kritikas veicināšanas balvu varēs saņemt kritiķis, kura sniegums pērnā gada nogalē un šogad būs bijis viskvalitatīvākais.

Kā vēstīts, Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu mākslas kritikā saņēma vizuālās mākslas kritiķis Vilnis Vējš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti