Aicina virtuāli izzināt Jūrmalas ielas un būtiskus notikumus pilsētas vēsturē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā, kas diktē savus noteikumus, Jūrmalas pilsētas muzejs aicina apmeklētājus ieskatīties muzeja krātuvēs ar tīmekļvietnes starpniecību, ziņoja muzeja pārstāvji.

Jūrmalas pilsētas muzeja lapā sociālajā tīklā “Facebook” tiek publicēti stāsti par izstādēm un māksliniekiem, muzeja krājuma priekšmetiem un vēstures notikumiem, atmiņas – bērnu pārdomas – par muzejā piedzīvoto laikā, kad tikšanās un nodarbības norisinājās klātienē.

Muzejs informēja, ka šogad turpināsies iepriekšējo gadu tradīcijas, iepazīstinot ar kūrortpilsētas vēsturi un muzeja daudzveidīgajām kolekcijām, un piedāvās arī jaunas iespējas – visa gada garumā sekot divām tēmām jaunos ciklos – “Pastaiga pa Jūrmalas ielām no A līdz Ž” un “Gadskārtas”.

Pamudinājums cikla “Pastaiga pa Jūrmalas ielām no A līdz Ž” veidošanai ir 85 gadu jubileja ielu sarakstam, ar kuru tika grozīti nosaukumi 279 Rīgas Jūrmalas pilsētas ielām, norādīja muzeja pārstāvji. Publikācijas ir ieskats 33 Jūrmalas ielās dažādās pilsētas apkaimēs, arī Slokā, Kauguros, Ķemeros un Priedainē. Apskats veidots, ielu nosaukumus sarindojot alfabēta kārtībā.

Ciklā “Gadskārtas” izvēlēti notikumi Jūrmalas pilsētā, kam šogad aprit apaļa vai pusapaļa jubileja. Lielu interesi un apmeklējumu skaitu tīmekļvietnē jau izpelnījies publicētais ieraksts par Ķemeru sērūdens avotu (svētavotu), kam šogad aprit 225 gadi kopš tas kļuva pazīstams ārstu aprindās un uz Ķemeru kūrortu veselības atgūšanai tika nosūtīti pirmie pacienti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti