Aicina uz lekciju «Dzīves pierakstīšanas tradīcijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 24. oktobrī plkst. 18.00 Mūkusalas Mākslas salonā norisināsies latviešu folkloras, dzīvesstāstu un digitālo humanitāro zinātņu pētnieces, dr. philol. Sanitas Reinsones lekcija “Dzīves pierakstīšanas tradīcijas”. 
Lekcija notiek Latvijas mākslinieka Vladimira Glušenkova izstādes “Absurda mitoloģija” ietvaros, informēja Mūkusalas Mākslas salonā.

Savas dzīves pierakstīšana ir vēsturiski iesakņojusies pašreprezentēšanās prakse, kas rakstītāju dzīvēm neatkarīgi no tā, cik tās redzami vai neievērojami pavadītas, piešķir papildu ievērību. 

Kādas ir sevis pierakstīšanas diskursīvās formas un tradīcijas? Ko un kā mēs savās dienasgrāmatās un autobiogrāfijās izstāstām par sevi, par citiem un laiku, kurā dzīvojam? Kāds ir autobiogrāfiskais “es” un pasaule ap viņu? 

Priekšlasījuma mērķis ir ielūkoties savas dzīves pierakstīšanas tradīcijās un iepazīt autobiogrāfiskos pierakstos, kas vienkop savākti Autobiogrāfiju krājumā Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuvē.

Izstāde “Absurda mitoloģija” apskatāma līdz 3. novembrim. Ieeja izstādē un lekcijā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti