Aicina sabiedrību popularizēt izstādi, kuras plakātu neatļāva Veselības ministrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Joprojām nav izdevies panākt vienošanos ar Veselības ministriju poļu mākslinieka Artūra Žmijevska izstādes “Neredzamās zonas” aizliegtā reklāmas banera jautājumā, informē biedrība “Latvijas Kultūras projekti”, aicinot sabiedrību piedalīties izstādes popularizēšanā.

Nesaņemot atļauju izvietot izstādes reklāmas baneri uz muzeja ēkas fasādes, biedrība aicina visus interesentus, tai skaitā Veselības ministrijas atbildīgos darbiniekus, izmantot iespēju šo ceturtdien, 13. jūlijā laikā no plkst. 11 līdz plkst. 19 bez maksas apmeklēt izstādi “Neredzamās zonas” Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā un iepazīties ar diskusiju izraisījušo izstādes ekspozīciju.

Reaģējot uz Veselības ministrijas lēmumu nesaskaņot izstādes plakāta izvietošanu, biedrība aicina sabiedrību iesaistīties izstādes popularizēšanā. Šim mērķim biedrība ir izgatavojusi bezmaksas izstādes plakātus dažādos izmēros, un piedāvā ieinteresētajām organizācijām un muzeja apmeklētājiem, kuri vēlas izvietot izstādes plakātus savās telpās, tos saņemt muzeja kasē Medicīnas vēstures muzeja darba laikā. 

Izstādē “Neredzamās zonas” apvienoti dažādu periodu mākslinieka darbi, kuros tematizētas to cilvēku integrācijas iespējas mūsdienu sabiedrībā, kuriem ir invaliditāte. Žmijevskis savos darbos aicina atzīt un respektēt invalīdiem piemītošo citādību, tostarp viņu tiesības uz pašizteiksmi.

Izstāde Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, Antonijas ielā 1 Rīgā būs aplūkojama līdz 24. septembrim.

Jau vēstīts, ka domstarpības radās poļu mākslinieka Artūra Žmijevska izstādes “Neredzamās zonas” rīkotājiem un Veselības ministrijai par plakātu ar invaliditātes tēmai veltītās izstādes fotogrāfiju, kurā redzami divu vīriešu kaili ķermeņi, viens ir bez kājas un otrs viņu balsta. Plakātu bija plānots izvietot uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja ārsienām. Taču, muzeja ēkas īpašniece, Veselības ministrija, nav devusi atļauju šādu plakātu tur izvietot.

"Diezgan skaidri redzams, ka daļa sabiedrības jūtas vai, iespējams, justos diskomfortā, ja šāds plakāts būtu publiskā vietā pieejams uz ielas, uz medicīnas vēstures muzeja sienas, ko arī jāņem vērā. Tas arī bija iemesls, kāpēc Veselības ministrija nesaskaņoja plakāta izvietošanu uz ēkas fasādes," iepriekš skaidroja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti