Rīta Panorāma

Nīderlandē būvē elektrisku autonomu Antarktīdas pētniecības auto

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktori Regitu Zeiļu

Pieņem pieteikumus Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam

Aicina pieteikt vērtības Nemateriālā kultūras mantojuma saraksta papildināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsludina 2023. gada pieteikumu pieņemšanu Nemateriālā kultūras mantojuma (NKM) sarakstam. Ikviens aicināts sarakstam pieteikt elementus, kas uzskatāmi par valsts aizsargājamu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību un kuru iekļaušanai sarakstā ir plašs attiecīgās kopienas atbalsts un līdzdalība, informēja centra pārstāvji.

2023. gadā pieteikumus iespējams iesniegt līdz 5. jūnijam. Pieteikumus izvērtēs Nemateriālā kultūras mantojuma padome, pieaicinot ekspertus.

Pieteikšanās process notiek elektroniski tīmekļvietnē nematerialakultura.lv. Šajā lapā iespējams arī iepazīties ar NKM sarakstā jau iekļautajām vērtībām, kā arī skatīt nozares dokumentus. Mājaslapas saturs tiek regulāri papildināts ar aktuālo informāciju NKM aizsardzības un attīstības jomā. 

Latvijas Nacionālā kultūras centra nemateriālā kultūras mantojuma eksperte Gita Lancere uzsver: "Mēs esam stipri, ja mums ir stipras saknes – ģimenes, dzimtas, kopienas, tautas mantojumā sakņotas. Piesakot savu mantojumu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam, tiek sperts pirmais solis šī mantojuma saglabāšanā nākamajām paaudzēm."

Interesenti tiek aicināti konsultēties par pieteikumu sagatavošanu ar nemateriālā kultūras mantojuma nozares eksperti Gitu Lanceri ([email protected]).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti