Kultūras ziņas

Rīgas Mazākā aktu teleizsole kā performance

Kultūras ziņas

Pasniedz "Zelta ābele 2020" galveno balvu

Gaida idejas Rīgas vasaras kultūras programmai

Aicina pieteikt idejas vasaras kultūras notikumiem Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis ideju konkursu ar aicinājumu piedalīties Rīgas vasaras kultūras programmas veidošanā. Šobrīd ir iecerēts, ka kultūras norises varēs īstenot laikā no 21. jūnija līdz 31. augustam vairāk nekā 30 pilsētas apkaimēs. Kopējais potenciālajiem rīkotājiem pieejamais finansējums ir 400 tūkstoši eiro.

Vasaras svētki Rīgā ir uzskatāmi par tradīciju. Tādi notika arī pērnvasar pandēmijas atplūdu laikā, un viens no notikumiem bija Tērbatas ielas pasludināšana par gājēju ielu, kas gan tika pretrunīgi vērtēts. Vasara neizbēgami būs arī šogad, neraugoties uz vīrusu, tāpēc tiek gaidītas jaunas ārtelpu pasākumu idejas.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Renāte Prancāne rosina vairākas idejas: “Mēs sagaidām arī apkaimju biedrību projektus uz apkaimju noformēšanu uz vasaras laiku, lai motivētu cilvēkus vairāk pavadīt laiku ārā, patīkamā vidē, tas būtu viens formāts. Otrs varētu būt pop-up akcijas, piemēram, pēkšņi koncerti, kas nav iepriekš izziņoti, vai cauri centram defilējošs orķestris. Trešais būtu izmantot pilsētvidi – izstādes pilsētvidē, skatlogos, uz ziņu stendiem, kas nav konkrētā laikā un kur ir pārsteiguma elements.”

Vasaras kultūras programmā akcents tiks likts uz apkaimju kultūrvietām. Ielu mākslas pasākumi daudzviet Rīgā jau ir adaptēti, bet tiks atbalstītas arī jaunas iniciatīvas.

“Projekts ir tapis domājot par to, ka šogad nevar notikt lieli Rīgas svētki, nevar notikt lielas Līgo svinības, kā tas ir tradicionāli, līdz ar to šis konkrētais finansējums tiek izmantots, lai šos svētkus pārvērstu vienos svētkos, kas ir laikā un telpā izstiepti. Ļoti ceram, ka projektu pieteicēji apzinās tos apstākļus, kuros mēs tagad atrodamies, un es ļoti uzticos nevalstiskajam sektoram, kas ir ļoti atjautīgs, laikmetīgi domājošs, un idejas var būt tādas, ka tie nav tradicionāli koncerti un kino seansi, bet ka viņi iedzīvina pilsētvidi,” norāda Prancāne.

Saprotot, ka tūristu plūsma nebūs iespējama vai arī būs ļoti ierobežota, vasaras programma ir adresēta rīdziniekiem, kuri vasaru pavadīs pilsētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti