«ABLV Charitable Foundation» par ieguldījumu mākslā izvirzīts starptautiskai balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdzās „Google Arts & Culture”, „American Express” (ASV), „Daimler” (Vācija), „Piaggio Foundation” (Itālija) un citiem pasaulē pazīstamiem vārdiem "ABLV Charitable Foundation" par mērķtiecīgu ieguldījumu savas valsts mākslas procesu attīstībā ir nominēts starptautiskajai balvai "Corporate Art Awards" (Itālija).

2017. gada „Corporate Art Awards” uzvarētāji būs zināmi novembra nogalē, un tos noteiks žūrija, kurā darbojas Ufici Galerijas (Galleria degli Uffizi) direktors Eike Šmits (Eike Schmidt), Itālijas Nacionālā XXI gadsimta mākslas muzeja "Maxxi" direktors Bartolomeo Pjetromarki (Bartolomeo Pietromarchi), Venēcijas biennāles padomes loceklis Džanluka Komins (Gianluca Comin), Itālijas banku asociācijas pārstāvis Karlo Kapočioni (Carlo Capoccioni) u.c.

Balva „Corporate Art Awards” pirmo reizi tika pasniegta 2016. gadā, uzvarētājus izraugoties starp 80 nominantiem no 20 valstīm. Balvu dibinājusi Itālijas Kultūras mantojuma, kultūras pasākumu un tūrisma ministrija sadarbībā ar „LUISS Business School” un aģentūru „pptArt”, lai uzsvērtu, ka atbalsts mākslas procesiem ir nozīmīga sociālās atbildības izpausme. Balvas pirmo laureātu vidū bija "Banca Intesa" (Itālija) un "Deutsche Bank" (Vācija) kā izcilu mākslas kolekciju izveidotājas, "American Express" (ASV) par starptautiska mēroga atbalsta programmu pieminekļu restaurācijai un "Shiseido" (Japāna), kas uztur Japānā vecāko korporatīvās mākslas galeriju.

“Nominācija balvai ir patīkams pārsteigums, kas apliecina, ka fonda darbs laikmetīgās mākslas jomā spēj piesaistīt profesionāļu uzmanību arī starptautiskajā arēnā. Jau 11 gadus fonds, kuru labdarības mērķiem dibinājuši mecenāti Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, veicina Latvijas sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu domātpriekam un jaunām zināšanām, pašrefleksijai un pieredzes apmaiņai. Līdztekus mākslas dzīves notikumu atbalstam fonda darbības uzmanības centrā ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveide, kas apmeklētājiem durvis vērs jau 2021. gadā,” atzīmē „ABLV Charitable Foundation” valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve.

„ABLV Charitable Foundation”, kas pirms 11 gadiem darbību uzsāka kā mākslas fonds, līdzfinansējumu saņēmuši vairāk nekā 100 spilgtu mākslas dzīves notikumu. Par prioritāti fonda grantu programmās ir izvirzīts atbalsts aktuālajiem mākslas procesiem Latvijā — nacionāla mēroga un profesionāla līmeņa mākslas izstāžu veidošanai, laikmetīgās mākslas teorijas un pētniecības darbam, starpdisciplināriem radošās sadarbības projektiem.

Fonds mērķtiecīgi veicina mākslas vides veidošanos visos tās līmeņos — no profesionālās mākslas izglītības līdz mākslinieka karjeras nozīmīgākajiem sasniegumiem. Fondam ir ilgstoša sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmiju, atbalstot tās maģistrantus darbā pie studiju noslēguma izstādēm.

Tāpat fonds ir noslēdzis nodomu protokolu ar Kultūras ministriju, apņemoties līdzfinansēt Latvijas pārstāvību Venēcijas mākslas biennālē līdz pat 2021. gadam, kad Rīgā paredzēts atklāt par privātiem līdzekļiem veidotu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju. „ABLV Charitable Foundation” kopā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu ir topošā muzeja iniciatīvas līdzdibinātāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti