«ABLV Charitable Foundation» atbalsta piecus būtiskus projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"ABLV Charitable Foundation" gadskārtējā grantu konkursā laikmetīgās mākslas izstādēm un to pavadošajiem izglītības projektiem 2018.gadā konkursa ietvaros atbalstījis piecus prokjektus, kopumā piešķirot tiem līdzfinansējumu 34 750 eiro apmērā.

Lai mudinātu sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu radošam domātpriekam un kultūrkompetencei, jau vairākus gadus "ABLV Charitable Foundation" īsteno grantu konkursu, kurā mākslinieki un mākslas institūcijas var pieteikt savas ieceres laikmetīgās mākslas izstādēm un to ietvaros realizētajiem izglītības projektiem. Grantu konkursa mērķis ir atbalstīt laikmetīgās mākslas aktuālās norises Latvijā un iepazīstināt sabiedrību ar ievērojamiem Baltijas jūras reģiona laikmetīgās mākslas procesiem un parādībām.

Radot potenciālo auditoriju topošajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam (LLMM), "ABLV Charitable Foundation" sniedz atbalstu nacionāla mēroga un profesionāla līmeņa laikmetīgās mākslas izstāžu izveidei, par prioritāti izvirzot starpdisciplinārus radošās sadarbības projektus un pētniecībā balstītu izstāžu veidošanu, kas atspoguļo jaunākā laika mākslas vēsturi Latvijā. Šobrīd, kad LLMM ārējais vizuālais tēls mums jau ir zināms un ēkas būvniecība teju sākusies, turpinās muzeja saturisko aprišu veidošana, kuras, iespējams, bagātinās tieši mākslas darbi, kas tapuši Fonda atbalstīto izstāžu ietvaros.

Šogad līdzfinansējumu saņems:

  • Projekts “Rīgas fotomēnesis” - 8 000 eiro festivāla rīkošanai
  • Biedrība “Rīgas fotomēnesis” - 2 000 eiro izglītības projekta realizācijai festivāla ietvaros
  • Projekts “Pārnēsājamas ainavas” (biedrība “Latvijas laikmetīgas mākslas centrs”) - 8 000 eiro izstādes rīkošanai
  • Projekts “Mīkstie mājokļi” (biedrība “Mīnuss pluss”) - 3 000 eiro izstādes rīkošanai
  • Latvijas starptautiskās keramikas biennāles konkursa izstāde “Martinsona balva” (biedrība “Latvijas laikmetīgās keramikas centrs”) - 5 000 eiro izstādes rīkošanai, 1 250 eiro izglītības projekta realizācijai izstādes ietvaros.
  • Projekts “Rīgas zīnu festivāls” (biedrība “Popper”) 6 000 eiro festivāla rīkošanai, 1 500 eiro izglītības projekta realizācijai festivāla ietvaros.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti