80. jubileju svin mūzikas pedagoģe un diriģente Daila Martinsone

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

80 gadu jubileju svētdien, 22. decembrī, svin mūzikas pedagoģe un diriģente Daila Martinsone. Visvairāk mēs viņu pazīstam kā ilggadēju un mīļu Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" māksliniecisko vadītāju.

1965. gadā Martinsone sāka darbu Latvijas Radio, kur vispirms strādāja par Mūzikas redakcijas redaktori, vēlāk par muzikālo noformētāju Bērnu raidījumu redakcijā. Kopš 1972. gada Daila Martinsone vada "Dzeguzīti", ar kuru guvusi popularitāti ne vien Latvijā, bet tālu aiz tās robežām.

1981. gadā par radio bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" koncertmeistaru un dziesmu autoru kļuva Maestro Raimonds Pauls.

Sazvanīts pirms Ziemassvētku koncerta Rēzeknes koncertzālē "Gors", Pauls šodienas jubilārei Dailai Martinsonei, pirmkārt, vēl veselību.

Maestro Raimonds Pauls
00:00 / 00:54
Lejuplādēt
"Cipars ir nozīmīgs, dāmām jau to parasti nesaka, bet cipars ir svarīgs. Pa šiem gadiem daudz kas labs izdarīts. Kopā ar bērnu ansambli "Dzeguzīte" esam diezgan ilgus gadus daudz ko ierakstījuši, daudz ko koncertējuši. Savā laikā, kad sākām savu muzikālo karjeru, ar lieliem panākumiem toreiz bija koncerti Maskavā un tā tālāk. Paaudzes jau ir nomainījušas. No tā ansamblīša ir iznākuši ārā politiķi, mūziķi, aktieri, viss kaut kas. (..) Gadi iet uz priekšu, jādod ceļš ir jaunajiem. Šodien Dailai novēlu veselību. Turaties, visu to labāko!" vēlēja Pauls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti